Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hükümlüler Korosu' Mini Konser Verdi
15 Temmuz 2015 / 13:21
Hükümlüler Korosu' Mini Konser Verdi
Adana'da cezalarının son bir yılını denetimli serbestlik tedbirleri kapsamında çeken hükümlülerin eğitim ve iyileştirme faaliyetleriyle rehabilite edilmeleri için oluşturulan 'Hükümlüler Korosu', çalışmalarına başladı.

Adana'da cezalarının son bir yılını denetimli serbestlik tedbirleri kapsamında çeken hükümlülerin eğitim ve iyileştirme faaliyetleriyle rehabilite edilmeleri için oluşturulan 'Hükümlüler Korosu', çalışmalarına başladı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na bağlı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, kurum bünyesinde cezalarının infazı devam eden hükümlülerin, kişisel becerilerini kazanmalarını, toplum içinde sorumluluklarını yerine getirebilmeleri ve bir gruba ait olma yetkisini kazanmaları amacıyla çeşitli etkinlik ve kurslar düzenleniyor. Bu kapsamında 'Hükümlüler Korosu' ve halk oyunları ekibi oluşturuldu. Adana Büyükşehir BelediyesiKonservatuarı Halk Oyunları Bölüm Şefi Ferhat Yurt tarafından, 28 hükümlü bir yandanbağlama öğrenirken, diğer yandan koro ve halk oyunları alanında eğitim alıyor.

BAŞSAVCI YELDAN ÇALIŞMALARI İZLEDİ

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali YeldanMimar Sinan Açık Hava Konferans Salonu'nda hafta sonları verilen eğitim çalışmalarını izledi. Başsavcı Yeldan'a mini bir konser verip halk oyunları gösterisi yapan hükümlüler, büyük beğeni topladı.

Bu kursa katılanları eğitim sonunda kendileriyle, toplumla, aileleriyle barışık, çevresine pozitif değerler sunan bireyler olarak görmek istediklerini söyleyen Başsavcı Yeldan, "İnsan bir kere hata yapabilir, hepimiz yapıyoruz. Ama ikinci kez yaptığımız zaman, bunu durup düşünmemiz lazım. Herkesin çevresine, ailesine karşı sorumlulukları var. Olumsuz bir şekilde onlara bir daha mağduriyet yaşatmamalı, onları üzmemeliyiz. Olabilirse de faydalı işlerle onları geliştirmek, yetiştirmek, imkanlarını arttırmak için çalışmalıyız. Verilen emekler boşa gitmesin. Dönüp yeniden aynı hataları yaşamanız, bu sürecin başarısızlığı olur. Bu nedenle sizler güzel şeyler yapmalısınız. Bundan sonraki aşamalarda da sizin talepleriniz doğrultusunda verilen kurslar devam edecek" diye konuştu.

'KÖTÜ ALIŞKANLIKLARIMIZI GERİDE BIRAKTIK'

Kurs gören hükümlülerden biri ise, "Belki bu kurslar açılmasaydı, hepimiz yine aynı yerlerde, kahvede, park köşelerinde eski yaşantımıza, hatalarımıza devam edecektik. Bizler burada arkadaşlar, dostluklar edindik, kötü alışkanlıklarımızı geride bıraktık" dedi.

'Hükümlüler Korosu'nun kurs bitiminde düzenlenecek bir etkinlikte konser vermesi ve gösteri sunması planlanıyor

Bu haber toplam 556 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber