Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hoşkadem'de ilk cuma
29 Mart 2014 / 09:12
Hoşkadem'de ilk cuma
Hoşkadem Camii’nde ilk Cuma namazı kılındı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kozan ziyareti sırasında ikindi namazı kıldığı ve restorasyonu için talimat verdiği Hoşkadem Camii’nde ilk Cuma namazı kılındı.
Cuma namazını Hoşkadem Camii’nde cemaat ile birlikte kılan AK Parti Kozan Belediye Başkan Adayı ve Belediye Başkanı Kazım Özgan, restorasyonu tamamlanan camiyi gezerek cami imam hatibi Abdurrahman Yılmaz’dan bilgi aldı.
Hoşkadem Camii’nin restorasyonu sonrası bütün güzellik ve doğallığının ortaya çıktığını kaydeden Hoşkadem Camii İmam Hatibi Abdurrahman Yılmaz, “Hoşkadem Camisi Kozan’ımız için medarı iftihar olan bir eserdir. Bu camimiz ecdadımızın asırlarca ibadet yaptığı bir mekandır. Camilerin şahıdır tabiri caizse. Hoşkadem Camii bir Sultan ve Selahattin camisidir. Buranın içiyle buluşmak bizim gönlümüzün özlemiydi. İçerisinde bizleri ibadet ile buluşturduğu için Allah’a hamdolsun. Bugün cemaatimizde camimizin restorasyon sonrası ilk halini gördü ve memnun oldu. Hizmete öncülük edenlerden Allah razı olsun. Tüm emeği geçenlere, hizmet edenlere ve sevabı olanlardan Allah razı olsun” dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile restore edilerek aslına uygun hale gelen Hoşkadem Camii’nde ilk Cuma namazını kılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgan, “Restorasyon sonrası camimizdeki izlenim bile isabetli olmuş. Camimiz daha önce onarıma girdi ancak istenildiği gibi restore edilemedi. Başbakanımız ilçemizi ziyaretinde Hoşkadem Camimizi şereflendirdi ve camimizde namaz kılmıştı ve camimizin restorasyonu için talimat vermişti ve bugün itibarı ile camimizin restorasyonu tamamlandı ve ibadete açıldı. Kapımız bile aslına uygun hale geldi” diye konuştu. 

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber