Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hollanda Büyükelçisi Adana'da
28 Mayıs 2015 / 13:28
Hollanda Büyükelçisi Adana'da
Hollanda Büyükelçisi Ron Keller ve iş adamlarından oluşan beraberindeki heyet, Adana Valisi Mustafa Büyük’ü ziyaret etti.

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve dostluğu geliştirmek için Hollandalı iş adamlarıyla ziyaret ettiği Adana Valiliği’nde şeref defterini imzalayan Keller daha sonra Vali Büyük ile sohbet etti.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Büyük, iki ülke arasında işbirliği yapmak için Adana ve Çukurova’da çok uygun sıcak ve bereketli ortamlar olduğunu ifade etti. Kentin yurtdışına açılan bir kapı olduğunu da anlatan Büyük, “İşbirliğini artıracak iş adamlarımızın ticaretini geliştirecek, ülkelerin zenginleşmesine katkı sağlayacak çalışmalarda biz de elimizden gelen katkıyı yapmaya hazırız. Zaten dost ülke, çok uzun geçmişe sahip, iyi ilişkilerimiz olan, hemen hemen hiçbir problemimiz olmayan, çok sayıda Türk vatandaşının yaşadığı bir ülke Hollanda. O nedenle her şeyin çok daha kolay ve iyi olacağını düşünüyorum” dedi.
Hollanda Büyükelçisi Ron Keller ise lokal kurumların desteğinin, ticari işbirliği açısından önemli olduğunu anlattı. Özellikle Türkiye’yi çok iyi tanımayan Hollandalı girişimcilerin yerel yöneticilerden alacağı destek ve güvenin çok önemli olduğunu vurgulayan Keller, “Hollanda Hükümeti olarak ticari işbirliğini artırmak bizim için çok önemli. Hollanda ile Türkiye arasındaki işbirliği içinde olan firmalar daha çok İstanbul, Ankara ve İzmir’de yoğunlaşmış durumda. Lojistik ve liman noktalarında da önemli gelişmeler var. Özellikle geliştirmek istediğiniz sektörlerde bizim de size sunabileceğimiz imkanlarımız olduğunu düşünüyoruz. Bölgenizdeki yatırımcı ve girişimcilerin de Hollanda’yla işbirliği yapacağını umuyorum” ifadelerini kullandı.
Sohbetin ardından Keller ve Büyük birbirlerine çeşitli hediyeler verdi.

Bu haber toplam 271 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber