Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 HİS Başkanı Zorba Adana'da
13 Mayıs 2016 / 11:22
HİS Başkanı Zorba Adana'da
Prof. Dr. Erdal Zorba, insanların geleceğini ve sağlığını belirleyen sporu eğlence haline getirmek gerektiğini söyledi.

Herkes İçin Spor Federasyonu (HİS) Başkanı Prof. Dr. Erdal Zorba, insanların geleceğini ve sağlığını belirleyen sporu eğlence haline getirmek gerektiğini söyledi.


Prof. Dr. Zorba, Adana'da bir kolejin öğrencilerine yönelik konferansında 26 yıl önce faaliyete geçen federasyonun çalışmaları hakkında bilgi verdi. Prof. Dr. Zorba, 3 ile 93 yaş arasına kadar her yaşta ve her kesimdeki insanın yaşam kalitesini arttırmak, sağlık huzur ve mutluluğu ön plana çıkaracak spor kültürünün aşılamak, bütün spor branşlarının yaygınlaşması için şenlik, oyun ve rekreatif yarışmalar düzenlemek, çocukluk çağından itibaren doğru beslenme, vücudunu doğru kullanma, doğru değerleri yaşam felsefesi olarak benimseme özelliklerini geliştirmeyi hedeflediklerini anlattı.

Aile büyüklerinin spor yaparak çocuklara model olmaları gerektiğinin altını çizen Prof. Zorba, toplum olarak yeteri kadar spor alışkanlığı bulunmadığından yakınarak şöyle konuştu: “Fiziksel egzersizlerin yaşam kalitesi, sağlığın korunması ve geliştirilmesi açısından oluşturduğu değer, tüm dünyada kabul edilen bir gerçektir. Birçok ülkede olduğu gibi Avrupa Konseyine üye ülkelerde de spora katılımı teşvik etmek üzere 1960'lı yıllardan beri yoğun bir çalışma sürdürülmektedir. Bu çalışma, her yaştan ve her kesimden bireyleri yaş, cinsiyet, ırk, sosyal yapı ve becerileri ne olursa olsun serbest zamanlarında bir tür bedensel etkinlik yapmayı motive etmeyi amaçlamaktadır. 1982 Anayasasının 59’ncu maddesinde ‘Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır. Sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder’ denilmektedir. Federasyon olarak bizler bunu yapmaya çaba gösteriyoruz. Sporu bir yarışma olarak benimsememek gerekir. İnsanların geleceğini ve sağlığını belirleyen sporu eğlence haline getirmek gerekir. Özellikle öğrencilere spor bilinci ve kültürünü erken yaşta yerleştirmek gerekir.”

Zorba, konuşmasının ardından öğrencilere çeşitli eğlenceli oyunlar gösterdi. Son günlerde yaygınlaşan hemsball oyunu hakkında bilgi verdi.
Bu haber toplam 960 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber