Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hilal oluştu, Zeytin Dalı hız kazandı...
27 Şubat 2018 / 09:49
Hilal oluştu, Zeytin Dalı hız kazandı...
TSK Suriye\'nin Afrin bölgesinde yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı, 39. gününde de başarı ile sürüyor. TSK ve ÖSO, Afrin\'deki teröristlerin Türkiye sınırıyla temasını tümüyle keserek kurtarılan alandaki \"hilal\"i tamamladı.

Afrin bölgesinde YPG/PKK-DAEŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, bölge halkını terör örgütü üyelerinin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla TSK tarafından 20 Ocak'ta başlatılan Zeytin Dalı Harekatı  bugün 39. gününe girdi. 

09.40: Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2083 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

GÜVENLİK HİLALİ OLUŞTU

Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında meskun mahal operasyonlarında görev almak üzere Gaziantep’in İslahiye ilçesindeki İçişleri Bakanlığı Müşterek Görev Merkezi’nde toplanan Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile güvenlik korucuları önceki akşamdan itibaren iki noktadan Suriye’nin Afrin bölgesine giriş yaptı. Operasyon kapsamında dün Afrin’in kuzeybatısındaki Şeyh Hadid ilçesine bağlı Karmanluk köyü ile Afrin’in Aşağı Sinara ve Yukarı Sinara köylerini YPG/PKK-DEAŞ’tan kurtarıldı. Böylece kontrol altına alınan stratejik nokta ve köylerin sayısı 115’e yükselirken teröristlerin Afrin’in Türkiye sınırıyla kara teması kesildi, güvenlik hilali oluştu.

Bu haber toplam 710 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber