Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hekievi için imza kampanyası başlatıldı
02 Ekim 2015 / 11:53
Hekievi için imza kampanyası başlatıldı
Adana Tabip Odası, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İdari Binası yapılması için işlevliğine son verilmek istenen Adana Hekimevi’nin kapatılmasına karşı çıkarak imza kampanyası başlattı.

Adana Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. H. Neslihan Önenli Mungan, hekim ve sağlık çalışanlarının yanı sıra herkese, bu kampanyaya katılarak destek vermeleri için çağrıda bulundu. Mungan, “Yıllardır sadece Adanalı hekim ve sağlık çalışanlarına değil, aynı zamanda diğer illerden de ilimize gelen hekim ve sağlık çalışanlarına, eğitim ve konaklama hizmeti veren Adana Hekimevi'nin kapatılma kararını üzülerek öğrendim. Pek çok kamu kuruluşunda, mensuplarının istifadesi için sosyal tesisler bulunmaktadır. Üstelik bu tesisler sadece mensuplarının değil tüm halkın istifadesine de açıktır. Benzer tesislerin hekimler ve sağlık çalışanları için de yaygınlaştırılması, diğer illerimizde de hekimevleri açılması ihtiyacı varken, Adana Hekimevi'nin kapatılması kararını anlaşılmaz buluyorum.”

Başkan Prof. Dr. Mungan, şöyle devam etti: 
“Adana Hekimevi; Seyhan Nehri kenarında eşsiz manzarası ve dinlendirici ortamda, 80 yatak kapasitesi, 7 konferans ve toplantı salonu, restoran ve dinlenme salonlarıyla, hekim yoğunluğunun yüksek olduğu ilimizde, hekimlerin ve tüm sağlık çalışanlarının, her türlü mesleki eğitimleri başta olmak üzere, sempozyum, konferans, kongre, panel gibi çeşitli faaliyetlerine başarıyla ev sahipliği yapmaktadır. Bu şekilde bir kamu hizmeti vererek ilimizde önemli bir boşluğu dolduran Adana Hekimevi'nin, verdiği kamu hizmet ile değil de, kar-zarar hesapları ile değerlendirilerek kapatılması üzücüdür. Beklentimiz bu yanlış kararın düzeltilmesi ve Adana Hekimevi'nin faaliyetlerine devam etmesinin sağlanmasıdır. Hekimevi kapatılmasın imza kampanyasını Adana Tabip Odası olarak yeni başlattık. Kısa sürede yüzlerce imza atıldı. Destek veren halkımıza şimdiden teşekkür ediyorum.” 

Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber