Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hedef 200 ünite kan
07 Ocak 2016 / 12:30
Hedef 200 ünite kan
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 2015 yılında 187 bin ünite kan bağışı aldıklarını, 2016 hedefinin ise 200 bin ünite olduğunu kaydetti.

 

Türk Kızılayı Kan Bağışı Kampanyası 2016 yılı açılışı yapıldı. Sezonun ilk kan bağışlarını, Adana Valiliği personeli yaptı. Adana Valisi Mustafa Büyük ve Ramazan Saygılı, kan veren bağışçılarla sohbet edip, teşekkürlerini sundu.
Türk Kızılayı Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı, 2015 yılında 187 bin ünite kan bağışı aldıklarını, 2016 hedeflerinin ise 200 bin ünite olduğunu açıkladı.
Adana Valisi Mustafa Büyük ise Türk Kızılayı’nı ve bağışçı vatandaşları tebrik etti. Adana’nın, kan bağışında Türkiye sıralamalarında hep birinci sıraya yerleştiğini hatırlatan Vali Mustafa Büyük, şöyle konuştu:
“200 bin hedefi inşallah hep beraberce gerçekleştireceğimiz bir hedef olacak. Yine dünyadaki bu savaşı, olumsuzlukları belki de önlemeye yönelik herkesin kan bağışlayarak bir mesajı anlamına da geliyor. Hep beraberce barışı vurgulamamız gerekiyor. Savaşlar maalesef toplumları olumsuz olarak etkiliyor. Biz de komşu ülkelerimizde yaşanan olumsuzluklardan dolayı nasıl acılar yaşandığını bizzat şahit olarak yaşamış olduk. Suriyeli misafirlerimiz var ilimizde. Gönlümüz arzu ediyor ki savaş olmasın barış olsun, herkes bağışıyla bir can kurtarsın. Savaş ortamı dışında da kan bağışına yoğun olarak ihtiyacımız var bunu herkes biliyor. Türkiye’deki kan bağış sistemi içerisinde de örnek bir yapı var. Herhangi bir bedel alınmadan ücretsiz sadece vatandaşların destek ve yardımlarıyla bağış sistemi devam ediyor.”

 
Bu haber toplam 1,378 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber