Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
HDP'ye saldırılara tepkiler
18 Mayıs 2015 / 22:35
HDP'ye saldırılara tepkiler
HDP'nin Adana ve Mersin il binalarında meydana gelen patlamalara dair siyasilerden tepkiler geldi.
SALDIRILARI AYDINLATMAK İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU
Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Adana ve Mersin'de HDP binalarında meydana gelen patlamalarla ilgili, emniyet, jandarma ve MİT'in dahil olduğu özel bir birim kurulduğunu bildirdi.
 
Bakan Çelik, Adana Valisi Mustafa Büyük'ü ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, Adana'da HDP'nin il başkanlığının da bulunduğu binada Seyhan İlçe Başkanlığına ve Mersin'de HDP İl Başkanlığına eş zamanlı bir saldırı gerçekleştirildiğini belirterek, "Şimdi sayın valimiz ve emniyet müdürümüz ile jandarma komutanımız ile bölge başkanımız ile ilk değerlendirmeyi yaptık. Elimizde bir takım bilgiler var ama şuanda detay vermemiz doğru değil kesinleştirene kadar araştırmalar sürecek. Tabi saldırının eş zamanlı olması dikkat çekici. Adana'da 3 tane yaralı var sağlık durumlarını ciddi şekilde takip ediyoruz" dedi.
 
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU:
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Karaman mitinginde, HDP'nin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan saldırılarla ilgili olarak "Kim seçim kampanyasına şiddet karıştırırsa onun karşısında ilk Ak Parti duracak. Saldırıyı şiddetle kınıyorum. İçişleri Bakanı ile görüştüm. Gerekli bilgileri aldım. Talimatı verdim . Saldırıların sorumlularının takipçisi olacağız. Hep beraber 7 Haziran'a barış içinde yürüyeceğiz"

HDP EŞ GENEL BAŞKANI DEMİRTAŞ:
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün HDP Adana ve Mersin binalarındaki patlamalarla ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, "Bu saldırılar tek merkezden koordine edilen saldırılardır." dedi.
 
Bugün sabah saatlerinde Adana ve Mersin'de HDP il başkanlıklarında meydana gelen patlamalarla ilgili ilk açıklamasını Twitter'dan yapan Demirtaş, şu ifadeleri kullandı: 
"Yaşanan patlamaların sorumluları, 'HDP'nin baraj altında kalması süper olur' diyerek açıklama yapan AKP yöneticileridir. HDP'ye yapılan saldırıların tümü planlı ve programlı yapılan saldırılardır. Bu saldırılar tek merkezden koordine edilen saldırılardır."
 
BAKANLARDAN TEPKİ:
Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan saldırılara ilişkin açıklamalarda bulunan Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ise bir partiye yapılan saldırının tüm partilere yapıldığına dikkat çekerek, saldırıyı lanetlediklerini söyledi. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Adana ve Mersin'de HDP binalarına düzenlenen bombalı saldırıları kınadı.
 
HDP CEPHESİNDEN TEPKİLER:
HDP Adana İl Başkanlığı’na düzenlenen bombalı saldırı anında binada bulunan HDP milletvekili adaylarından Tugay Bek, AK Parti'nin ve Cumhurbaşkanın alanlarda HDP'yi hedef gösterdiğini ifade ederek, bu saldırıların amacının HDP’nin çalışmalarını ve çıkışını engellemeye dönük olduğunu söyledi.
 
Halkaların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), partilerinin Adana ve Mersin'deki binalarına yapılan bombalı saldırıları kınadı.
HDP MYK'dan yapılan yazılı açıklamada, 7 Haziran seçimleri yaklaştıkça partilerine yönelik saldırıların da arttığı savunularak, bugüne kadar Genel Merkez dahil yaklaşık 60 noktada parti binalarına, araçlarına, üyelerine ve gönüllülerine saldırı gerçekleştirildiği iddia edildi.
Bu haber toplam 321 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber