Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
HDP'li Tan: PKK kayıtsız, şartsız silah bıraksın!
07 Nisan 2016 / 09:23
HDP'li Tan: PKK kayıtsız, şartsız silah bıraksın!
HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, PKK’nın kayıtsız, şartsız silahlarını susturması gerektiğini söyledi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan,"PKK’nın kayıtsız, şartsız silahlarını susturması, 2013 Nevruz'unda Öcalan'ın çağrısı doğrultusunda silahlı güçlerini Türkiye dışına çıkarması ve silahla hak arama şekline son vermesi gerekir" dedi.

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan,TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Türkiye’nin içeride gerilim, kavga, çatışma yaşadığını, dış dünyadan da izole olduğunu öne sürdü.

Bu durumun siyaseten ve ekonomik olarak sürdürülebilir olmadığını belirten Tan, "Türkiye’nin acilen iç ve dış barışı sağlama mecburiyeti var. Bu sadece Kürt sorunu bağlamında değil. Turizm çökmüş durumda, ihracat değerleri düşmeye başladı. Türkiye’de yönetim krizi var. Bunların çözümünün ilk noktası iç barışı sağlamaktan geçiyor" diye konuştu.

TÜRKİYE 2013 ÖNCESİNE DÖNMELİ 

"Türkiye, tekrar, acilen 2013 şartlarına dönmelidir" ifadesini kullanan Tan, şunları söyledi: "PKK’nın kayıtsız, şartsız silahlarını susturması, 2013 Nevruz'unda Öcalan'ın çağrısı doğrultusunda silahlı güçlerini Türkiye dışına çıkarması ve silahla hak arama şekline son vermesi gerekir. Hükümetin de atması gereken bütün adımları atması, diyalogları, görüşmeri, demokratikleşmeyi yeni anayasanın içine koyarak sonuçlandırması gerekir. Bunu yapamazsak hep birlikte bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete. Bu gidiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için hayırlı bir gidiş değil." 

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber