Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
HDP'li belediyelere kayyum atandı
15 Mayıs 2020 / 17:58
HDP'li belediyelere kayyum atandı
İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen terör soruşturması kapsamında, bu sabah HDP'li belediye başkanları görevlerinden alınarak yerlerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı'nca, haklarında yürütülen terör soruşturmaları kapsamında HDP'li Siirt ili Belediye Başkanı Berivan Helen Işık, Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş, Siirt ili Baykan Belediye Başkanı Ramazan Sarsılmaz, Siirt ili Kurtalan Belediye Başkanı Baran Akgül, Muş ili Korkut ilçesi Altınova Belde Belediye Başkanı Casim Budak görevlerinden alınarak belediyelere kayyum atandı. Başkanlar güvenlik güçlerince gözaltına alındı.

 

YÜRÜTÜLEN OPERASYONLAR ZORLARINA GİTTİ

 

Alınan kararlara Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor tepki gösterdi. Türkiye'nin terörle mücadelesine laf eden Amor, belediye başkanlarının görevden alındığını hatırlatarak, HDP tarafından yönetilen 65 belediyen 44'üne müdahale edildiğini belirtti. Küstah açıklamalarını sürdüren AP raportörü, "Daha önce Avrupa Konseyi'nin de belirttiği gibi, Türk yetkililerin herhangi bir mahkeme kararı olmadan belediye başkanlarını görevden almalarına son vermelerini talep ediyorum. Yerel konseyler en azından seçilmiş üyeleri arasında geçici bir belediye başkanı atama olanağına sahip olmalıdır! Demokrasinin temeline ilişkin güvenilirlik söz konusu" ifadelerini kullandı.

HDP'Yİ ZİYARET ETMİŞTİ

AP Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor başkanlığındaki heyet, 23 Ocak tarihinde HDP Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan'ı ziyaret etmişti.

GEZİ'Yİ SAVUNMUŞ, DEMİRTAŞ'I CEZAEVİNDE ZİYARET ETMİŞTİ

Amor, tutuklu bulunan eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etmiş ve sağlığından endişe ettiğini ifade etmişti.

Aynı Amor, Gezi girişimini bir darbe olarak görmediğini söyleyecek kadar ileri gitmişti. Amor, "Türkiye'de Gezi protestolarının hükümeti devirme girişimi olduğunu düşünen kimse var mı? Buna gerçekten inanan var mı? Gezi'de ne olduğunu ben gayet iyi biliyorum, Gezi bir protestoydu. Tek bir nedenle başlayan daha sonra daha genel bir demokrasi talebi protestosuydu. Bunu bir darbe ile kıyaslamak..? İşte bunlar yüzünden Türk yetkililerin yasalarında yaptıkları dekoratif değişiklikler burada Avrupa'da bir işe yaramıyor" demişti.

KAYNAK: HABER7
Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber