Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
HDP ihanetini tescilledi! Fotoğrafa dikkat
16 Haziran 2016 / 12:36
HDP ihanetini tescilledi! Fotoğrafa dikkat
Avrupa Parlamentosu'nun Türkiye'de kan dökmeye devam eden terör örgütü PKK'ya desteği resmiyet kazandı.

Türkiye'nin bahçesinde terör örgütü PKK'nın çadır kurması nedeniyle çok sert tepki gösterdiği Brüksel'deki Avrupa Parlamentosu'nun koridorlarında YPG ve YPJ'nin bayraklarının asılı olduğu ortaya çıktı.

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA SKANDAL

Brüksel'e giden Selahattin Demirtaş'ın HDP Şırnak Milletvekili Leyla Birlik'le AvrupaParlamentosu koridorlarlarında çekilen fotoğrafı büyük bir skandalı ortaya çıkardı. Demirtaş'ın fotoğrafında AP'nin koridorlarında terör örgütü YPG'nin bayrakların asılı olduğu görüldü. YPG ve YPJ bayrakları ilk kez Avrupa Parlamentosu'nun koridorlarına asıldı.

BELÇİKA'YA SERT TEPKİ GELMİŞTİ

Geçtiğimiz Mart ayında Türkiye- AB Zirvesinin yapılacağı AP'nin bahçesine kurulan PKKçadırı krize neden olmuş. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu Belçika'ya çok sert tepki göstermişti.

Avrupa Parlamentosu'nun koridorları terör örgütü PKK'nın aparatlarının paçavraları ile donatıldı. PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin iki eş genel başkanı da bu paçavraların altında poz vererek PKK-AB işbirliğini bir kez daha tescil etmiş oldu.

FETÖ'nün tetikçisi Cumhuriyet Gazetesi'nin genel yayın yönetmeni Can Dündar ve PKK'lı hainlerin hiçbir terör saldırısını lanetlemeyen HDP'nin eşbaşkanı Demirtaş bugün PKK'ya destek veren AP Türkiye Raportörü Kati Piri ile Brüksel'de biraraya gelmişti.

BAŞKANI SCHULZ VE AB YÜKSEK TEMSİLCİSİ MOGHERİNİ İLE GÖRÜŞTÜ   

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Brüksel'de AB kurumları yetkilileriyle bir araya geldi.

Demirtaş, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz  ile ayrı ayrı görüştü.

Görüşmelerden sonra bir açıklama yapıldı. Demirtaş'ın yarın da AB'nin  Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiseri Johannes Hahn ile bir araya gelmesi  bekleniyor. 

Bu haber toplam 692 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber