Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
HDP'den provokasyon çağrısı!
20 Nisan 2016 / 09:33
HDP'den provokasyon çağrısı!
4 saat süren grup toplantısı sonrası basın açıklamasında bulunan HDP sözcüsü Bilgen provokasyon çağrısı yaptı.

HDP Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, dokunulmazlık tartışmalarına ilişkin hiçbir provokasyona teslim olmayacaklarını belirterek, "Kolayca gitmeyeceğiz. Aksine onların en korktuğu şeyler nelerse hepsini görecekler. Hepsini yapmayı göze aldığımızı görecekler" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş veFigen Yüksekdağ başkanlığında yapılan ve yaklaşık 4 saat süren kapalı grup toplantısı sonrası TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Bilgen, Türkiye demokrasisinin en önemli handikaplarından birisinin Cumhurbaşkanlarının siyaset üzerinde kurduğu vesayet olduğunu savundu.

Bilgen şöyle devam etti:

"DİRENECEĞİZ"
"Biz bu fiili darbe süreci ve parlamentoyu işlevsizleştirmeye karşı bütün zerrelerimizle direneceğiz. Yaptığımız toplantıda bütün seçenekler masaya yatırıldı. Önümüzdeki bütün aşamaları toplumla tartışacağız. Bizim açımızdan bir kırılma ve dönüm noktasıdır. Bütün siyasi partilerdeki milletvekillerine, seçmen iradesine sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. Bu tuzak karşısında bütün toplumu duyarlı olmaya, sivil siyasete sahip çıkmaya davet ediyoruz."

"SONUNA KADAR DİRENECEK BİR TAVIR..."
Bilgen, komisyon aşamasında tavrın değişmesi ve kendilerinin önerisinin gündeme alınması için tartışmalara aktif katılacaklarını söyledi. Genel Kurul aşaması ve tutuklama aşamasında ise "boyunlarını uzatmayacaklarını" vurgulayarak, "Bu süreci sonuna kadar direnecek bir tavır ortaya koyma noktasında netiz" diye konuştu.

Bir gazetecinin "Bütün seçeneklerden kastınız nedir?" sorusunu yanıtlayan Bilgen, kendilerinin Meclise bir lütuf ile gelmediklerini, engellemelere rağmen geldiklerini ve buna karşın milletvekillerinin çalışma yapmalarının engellendiğini savundu. Bilgen, "Bizi burada görmek istemeyenler, bizim varlığımızdan rahatsız olanlar, bizim eleştirilerimize tahammülü olmayanlar, bizsiz bu parlamentonun çok iyi yönetileceğini düşünenler boşa heves ediyorlar. Bu anlamda hiçbir provokasyona teslim olmayacağız. Kolayca gitmeyeceğiz. Aksine onların en korktuğu şeyler nelerse hepsini görecekler. Hepsini yapmayı göze aldığımızı görecekler. Bir akıl ve sağduyu hakim olmazsa bundan sonra parlamento çalışmaları da çok kolay olmayacak" dedi.

Bu haber toplam 1,324 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber