Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 HDP'den Adana'da miting
18 Mayıs 2015 / 22:42
HDP'den Adana'da miting
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Adana’da düzenlenen mitingde partilileriyle bir araya geldi.
Uğur Mumcu Meydanı’nda kalabalığa seslenen Figen Yüksekdağ, seçime yaklaşılan süreçte parti bürolarına defalarca saldırı yapıldığını anımsatarak, “Başbakan Davutoğlu, bu memleketin, ülkenin başbakanı olarak aynı zamanda da seçim güvenliğini sağlamanın birinci derecede sorumlusu olarak çıkıp bir kere bize geçmiş olsun demedi” diye konuştu.
 
HDP Eş Genel Başkanı Selahaddin Demirtaş ise HDP’nin başarısının Türkiye’nin yanı sıra tüm Ortadoğu için önemli olduğuna vurgu yaptı. Darbeyle devrilen Mursi’ye de destek veren Demirtaş, “İdam kararını kınıyoruz ve idam kararının durdurulması için uluslararası kamuoyunun derhal harekete geçmesi çağrısını yapıyoruz” diye konuştu. 
 
Suriye’deki iç savaşa da değinen Demirtaş, iç barışın sağlanmasının Türkiye’deki demokrasinin güçlenmesine bağlı olduğunu kaydetti.
 
“KURTARMAYA ÇALIŞANLAR YİNE YOKSULLAR”
“Bunlar aslında hep birlikte içinde bulunduğumuz gemiyi batırmaya çalışıyorlar” diyen Demirtaş, “Bizler geminin içinde bulunan yoksul yolcular, üçüncü sınıf kamarada yaşayanlar. Yani geminin alt katında bulunan yoksullar, milyonlar. Geminin üst katındaki zenginler güvertede keyif çatanlar zannediyorlar ki gemi batınca sadece alttakiler gider. Üstteki keyif çatanlar da beraberinde batarlar. Bunlar hiç Titanik’i de mi izlemediler? İzlesinler bakalım, üst katta lüks balo salonundakiler en başta gemiyi terk ediyorlar. Kurtarmaya çalışanlar da yine gemideki yoksullardır. O gemiyi biz kurtaracağız” dedi.
Bu haber toplam 246 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber