Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
'Hayvana şiddet en üst seviyelerde'
28 Nisan 2016 / 10:05
'Hayvana şiddet en üst seviyelerde'
Kimsesiz Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği Başkanı Metin Yıldırım, son zamanlarda ülke genelinde sokak hayvanlarına yönelik şiddetin üst seviyelere çıktığını belirerek, "Yasal düzenlemeler bir an önce yapılmalıdır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu yıl kabul edilmesi beklenilen hayvana şiddete hapis cezası için çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini vurgulayan Metin Yıldırım, şu an mevcut yasada hayvana şiddet ve öldürme fiillerinin Kabahatlar Kanunu kapsamında olduğunu ve bu uygulamaya bir an önce son verilmesinin yasal düzenlemelerle mümkün olabileceğini belirtti.
Türkiye'nin her yerinden sokak hayvanına yönelik şiddet ve kötü muamele şikayetleri aldıklarını belirten Yıldırım, toplumda hayvana yönelik şiddetin önüne geçilmesi için eğitim kurumlarında hayvan sevgisi ile ilgili eğitim ve seminer çalışmaları yapılmasının önemine dikkat çekti.
Yapılan bilimsel araştırmalarda küçük yaşlarda hayvana şiddet uygulayan çocukların ilerleyen yaş dönemlerinde mutlaka insana yönelikte şiddet eğilimi taşıdığını belirten Yıldırım, her canlının yaşam hakkına saygı duyulmasının toplumsal bir bilinç olarak algılanması gerektiğini söyledi.
 

Bu haber toplam 545 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber