Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hayırlı olsun
04 Haziran 2014 / 23:42
Hayırlı olsun "sınırsız yetki"
Mahkemeden Erzurum İçin Olağanüstü Hal Kararı

Daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Adana gibi büyükşehirler için verilen ve 'olağanüstü hal uygulaması' eleştirileri alan, polise geniş yetki kararının bir benzerinin Erzurum için de alındığı ortaya çıktı. O karara Radikal ulaştı.

POLİSE HER TÜRLÜ ARAMA VE EL KOYMA YETKİSİ

Erzurum 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından Erzurum genelinde ve Erzurum-Erzincan yolu üzerinde polise her türlü arama ve el koyma yetkisi veren kararlar alındığı ortaya çıktı. Kararda ise birden fazla gerekçeye yer verildi: “Uyuşturucu, PKK , kaçakçılık…” Adli kaynaklar, bu kararın “Hukuk devleti içerisinde normal sayılabilecek bir karar olmadığını” ifade ediyor. 

BENZER KARAR ANKARA, ADANA, İSTANBUL VE İZMİR İÇİN DE ALINMIŞTI

Benzer bir karar, daha önce Ankara, Adana, İstanbul ve İzmir için de alınmış, üst mahkemelere yapılan itirazlar üzerine polise tanınan olağanüstü yetki kaldırılmıştı. 

KAÇAKÇILIK VE ORGANİZE SUÇLARLA MÜCADELE ŞUBESİNİN TALEBİ

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin talebi üzerine tüm Erzurum’da polise, “zamanı, mekanı ve şüphelisi belli olmayan şekilde Erzurum 3. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından her türlü arama ve el koyma yetkisi” verildiği ortaya çıktı.

KARAR, YEREL SEÇİMDEN 2 GÜN ÖNCE ALINDI

Polis, mahkeme kararını gerekçe göstererek kişileri ve mekanları arama, araçları durdurma ve el koyma fiillerini uygulayabiliyor. Yerel seçimlerden 2 gün önce alındığı anlaşılan kararın gerekçesinde ise geçmiş tarihlerde yapılan operasyonlarda ele geçirilen uyuşturucu maddelere yer verilmesi dikkat çekiyor.

Savcılık kaynakları, geçmiş tarihli bu operasyonlarda elde edilen bu bulgulara, alakası olmadığı halde bu son kararda yer verilmesinin, “arama ve el koyma yetkilerini normalleştirmeye dönük bir girişim” olarak yorumluyor. (Kaynak: Radikal)

Bu haber toplam 355 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber