Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hastaneden taburcu edildi
26 Mayıs 2015 / 12:55
Hastaneden taburcu edildi
CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen’in kocası Ahmet Türkmen, saldırganın eşinin eski müvekkili olduğunu söyledi.

Silahlı saldırı sonucu yaralanan CHP Adana Milletvekili Adayı Elif Doğan Türkmen’in kocası Ahmet Türkmen, saldırganın eşinin eski müvekkili olduğunu ve birkaç kez para istemesi nedeniyle tartıştıklarını söyledi.

Sabah saatlerinde bir toplantıya katılmak üzere gittiği restoranda isminin Ali Fuat Elibol olduğu öğrenilen bir kişinin silahlı saldırısı nedeniyle bacaklarından yaralanan Elif Doğan Türkmen, özel bir hastanede tedavi altına alındı. Olayın duyulmasını ardından Türkmen’in eşi Ahmet Türkmen ve partililer hastane önüne geldi.

CHP Adana İl Başkanı Burhanettin Bulut, hastane önünde yaptığı açıklamada saldırganın eşkalinin belirlendiğini, yakalanmasının ise an meselesi olduğunu kaydetti.

Elif Doğan Türkmen’in kocasının Ahmet Türkmen ise saldırganın, eşinin eski bir müvekkili olduğunu ve daha önce Türkmen’i tehdit ederek birkaç kez para istediğini anlattı. 

Zanlının bir dizi gayriahlaki nedenlerle cezaevine giren çıkan ve uzun süre cezaevinde yatan biri olduğunu öne süren Türkmen, şunları söyledi:
“Sabah arabamla ben bıraktım, tam kapıdan içeri girdiğinden emin olduktan sonra dönüyordum ki silah sesi geldi. Yandan gördüm, tam emin değildim. Elinde silah vardı hemen koştum. Ön seçim sırasında ve öncesinde birkaç defa gelip zorla para almak istemiş. Buna karşı çıkıldı. En son büroya da birkaç defa gelmiş. Arkadaşlar onu uzaklaştırmak zorunda kalmışlar. Bu dönemde olması özellikle ilginç. Özel bir yönlendirme var mı yok mu bilmiyoruz ama olayın siyasi boyutu gözükmüyor. Şimdi sağlık durumu çok iyi. Birkaç gün içinde çalışmalara kaldığı yerden devam edecek bunu da göreceksiniz.”

Saldırı sonrası Özel Medline Hastanesi’ne kaldırılan Türkmen, burada doktorların gerekli müdahalesinin ardından taburcu edildi. Hastaneden sedye ile çıkarılarak ambulansa evine gönderilen Türkmen’in sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Öte yandan olayla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü bir açıklama yaptı. Saat 09.00 sıralarında milletvekili adayı Elif Doğan Türkmen’in restoran girişinde bir araçtan açılan ateş sonucu dizlerinden hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralandığı belirtildi. Yapılan ilk araştırma neticesinde olayı gerçekleştiren 54 yaşındaki A.F.E. isimli şüpheli şahsın Türkmen’le avukat-müvekkil iş ilişkisi kapsamında alacak-verecek meselesi ile ilgili ihtilafın bulunduğu belirtilen açıklamada, “Olayın da bu sebeple vukuu bulduğu, suç şüphelisi şahsın “Paramı niye vermiyorsun?” şeklinde bağırdığı, tanık ifadeleri ve iş yeri kamera kayıtları ile tespit edilmiştir. Olayın siyasi yönünün bulunmadığı değerlendirilmektedir.” denildi.

Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber