Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hastalar için evde bakım hizmeti
10 Aralık 2015 / 10:29
Hastalar için evde bakım hizmeti
Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Doç. Dr. Orhan Görgülü, 12 bin 988 hastaya evde bakım hizmeti verdiklerini söyledi.

 

Adana Kamu Hastaneler Birliğine bağlı Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimliği Kliniğinin organizasyonuyla "Evde Bakım Hastalarında Beslenme ve Destek Sempozyumu" düzenlendi.
Sheraton Oteli'nde düzenlenen sempozyum, Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Doç. Dr. Orhan Görgülü’nün yaptığı açılış konuşmayla başladı. Görgülü, "Kamu hastanelerinde evde sağlık hizmetleri birimi olarak, yatalak hastaların, raporlarının çıkartılması, oluşan yatak yaralarının tespit edilmesi ve tedavisinin yapılması, hastanelerimizde ameliyat olan hastaların ameliyat sonrası pansumanlarının evde yapılması gibi çok çeşitli hizmetlerimiz bulunmaktatır. Bu uygulama, hastaların hastanede yatış süresini azalttığı gibi kişilere ekonomik olarak da rahatlama getirmektedir" dedi.
Adana'da genel sekreterliğe bağlı 10 sağlık tesisinde 15 hekim, 23 sağlık personeli, 12 şoför ile toplamda 50 personelle evde sağlık hizmeti verdiklerini belirten Görgülü, "Ulaştığımız hasta sayısı 12 bin 988’dir. Gösteriyor ki kısıtlı personelle büyük hizmetler veriyoruz. Amacımız, ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik ve tedavilerini evinde aile ortamında sağlamak ve psiko-sosyal destek vermektir. Bu kıymetli hizmeti sunan tüm arkadaşlarımıza, toplantının organizasyonunda emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Sempozyum Sekreteri Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aile Hekimi Kiniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. Kenan Topal ise "Sağlık hizmetlerimizi sunarken, evde bakılan hastalarda beslenme bozuklukları ve malnütrisyon geliştiğini tespit ettik. Bu sempozyumdaki amacımız evde bakılan hastalarda beslenme sorunları ile malnütrisyonu tespit etmenin önemini vurgulamaktır" dedi.

 
Bu haber toplam 1,096 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber