Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hastalar doktor doktor gezmekten kurtuluyor
08 Aralık 2015 / 10:28
Hastalar doktor doktor gezmekten kurtuluyor
Adana Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Kürsat Arıkan, konseylerle tedavideki başarı oranlarının yükseldiğini belirterek, hastanelerde konseylerin sayısını arttırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kas-İskelet Sistemi Tümör Konseyi tarafından Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen eğitim seminerinin açılışında konuşan Prof. Dr. Osman Kürsat Arıkan, konseylerle tedavideki başarı oranlarının yükseldiğine dikkat çekerek, “Konseydeki uzmanlar, vakayı her açıdan mercek altına alıyorlar, hastalar kendini daha fazla güvende hissediyor ve zamandan kazanıyorlar. Ayrıca hastalar doktor doktor dolaşmaktan kurtularak, tedavilerindeki başarı oranı yükseliyor. Değerli bilim insanlarının bir araya geldiği bu toplantılar, bilgileri güncellemek ve farkındalık oluşturmak açısından çok yararlıdır. Genel sekreterlik olarak, hastanelerimizde bu konseylerin sayısını arttırmayı hedefliyor ve arkadaşlarımızı destekliyoruz” dedi.
Ayrıca, Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bilimsel yayın analizini de değerlendiren Arıkan, “Deneyimlerimiz ve kaliteli insan gücümüzle hastane eğiticileri olarak bilimsel yayınlarımız artış göstermiştir. Örneğin, 2014 yılı eğitici hekim başına düşen bilimsel yayın sayısı, 2012 yılına göre 2 kat fazladır. Artık, Adanada kamu hastaneleri olarak, büyük ve köklü eğitim hastaneleriyle yarışacak düzeye gelmiş durumdayız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“KANSER HASTALARI İÇİN OPTİMAL TEDAVİ KARARLARI”
Kas-İskelet Sistemi Tümör Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ahmet Kapukaya ise, “Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde multidisipliner bir tümör konseyi kurulmuştur. Genel tümör konseyinin altında, santral sinir sistemi tümörleri konseyi, adölesan tümörleri konseyi ve kas-iskelet sistemi tümörleri konseyleri oluşturulmuştur. Konseyde bulunan hekimler her salı toplanarak, ilgili kliniklerin eğitim görevlilerininde katıldığı akademik tartışma platformunda fikir alış-verişi yapmakta ve kanser hastaları için optimal tedavi kararları alınmaktadır. Bugün, kas-iskelet sistemi tümörleri konseyi organizasyonuyla, ilerleme ve tecrübelerimizi tüm bilimsel çevrelerle paylaşmak üzere bu sempozyumu düzenledik. Eğitim sempozyumlarımız bundan sonrada devam edecektir” diye konuştu.
Sempozyumda, konusunda uzman bilim insanları tarafından iskelet sistemi, malign tümörlerinde radyolojik değerlendirmeler, nükleer tıp yöntemleri, kanserli hastaların psikoterapisi immun sisteme etkileri ve çeşitli girişimsel yöntemler ele alındı.
Birden fazla branşı ilgilendiren hastalıklarda "konsey" uygulaması hastalıkların tedavisinde başarı ivmesini yükseltiyor. Örneğin, tümör ya da tiroid hastalıkları gibi birden fazla dalda hekime ihtiyaç duyan vakalarda kurulan konseylerle, hastalıklarla ilgilenen tüm dallardaki uzmanlar bir araya gelip, doğru tedavi aşamalarını ve tedavi sonrası süreci inceleyip en sağlıklı kararları alıyor.

Bu haber toplam 1,006 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber