Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hasta Kızına Çare Arıyor
07 Nisan 2016 / 09:20
Hasta Kızına Çare Arıyor
Hasta kızına çare arıyorAdana'da yaşayan 24 yaşındaki Merve İlhantekin, ikizini 5 aylıkken kaybettiği serebral palsili (beyin rahatsızlığı) ve epilepsi hastası 2 yaşındaki kızı İlayda'nın 2 gündür yüksek ateşten dolayı koma halinde olduğunu söyleyip yardı

2012'de evlenen Merve ve Ertem İlhantekin çiftinin 2013'te doğan ilk çocukları Cengiz, kalbi delik dünyaya geldi. Ardından ikiz bebeklere hamile kalan Merve İlhantekin, 7 aylıkken sezaryenle özel bir hastanede dünyaya getirdiği kızlarına Funda ve İlayda adını verdi. Funda, doğumdan 5 ay sonra solunum yetmezliğinden hayatını kaybederken, İlayda ise doğumundan 6 ay sonra yutkunma yetisini kaybetti.

Hastaneye götürülen İlayda'ya, 'serebral palsili' (beyin rahatsızlığı) ve 'epilepsi' teşhisi kondu. Teşhisin ardından kızının tedavisi için yeşil kartı ile birçok doktora başvurduklarını ancak olumlu bir sonuç alamadıklarını kaydeden anne İlhantekin, şunları söyledi: 

"Tedavisi varmış ancak maddi durumumuz yeterli olmadığı için yaptıramıyoruz. 2 gündür gidip geldiğimiz doktorlar yapılması gerekeni yaptıklarını söylüyor. Ben bir evladımı kaybettim. Lütfen bunu da kaybetmek istemiyorum. Hastanelerde sürünüyorum. Lüften bir yardım eli uzatın, kızımı kurtarın, çok yoruldum artık. İçim yanıyor, canım acıyor kızımı gördükçe. Başbakanım lütfen yardım edin, kızımı kutarın. O hastaneden bu hastaneye, kimse ilgilenmiyor kızımla. Çocuk hastaneye nasıl giriyor, nasıl çıkıyor bir araştırılsın. 2,5 yıldır tükendim, makinesini aldım, her şeyini aldım. Benim evim yok barkım yok. Her şeyimi kızıma feda ettim. Komaya girmesin, nöbet geçirmesin artık. 3,5 yaşındaki oğlum da kalp hastası. Hacizlik oldum, her yere borcum var. Yalvarıyorum kızımı kurtarın."

İlayda'yı, midesine takılan hortumla beslediklerini belirten İlhantekin, "Kızım sadece sıvı tüketebiliyor. Tek isteğim İlayda'nın yaşıtları gibi konuşması, beslenmesi ve oynaması. Ben onun engelli olarak kalsa dahi yaşamasını istiyorum. Gözümüzün önünde günden güne eriyor" diye konuştu.

Bu haber toplam 954 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber