Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
'Haraç' cinayetine 3 tutuklama
12 Ağustos 2016 / 12:56
'Haraç' cinayetine 3 tutuklama
Adana'da kendilerinden haraç isteyen 1 şahsı öldürdüğü, 1 şahsı ise yaraladığı ileri sürülen 4 kişiden 3'ü tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre olay, 8 Ağustos'ta Seyhan ilçesine bağlı Barbaros Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, bölgede hayvancılık yaparak geçimini sağlayan ve ailesinin maddi durumu da iyi olan 30 yaşındaki Mehmet Raşit Ş. ile kendisinden haraç isteyen 23 yaşındaki Necati Can ve 20 yaşındaki kuzeni Şaban C. arasında tartışma çıktı.

 Kuzenler, tartışmada yanlarında taşıdıkları pompalı tüfekle Ş.'yi ayağından vurdu. Bu olay iki taraf arasında husumet başlattı. Taraflar, bu kez Barbaros Mahallesi'ndeki Demokrasi İlkokulu civarında karşı karşıya geldi.

Necati Can ve Şaban C., yollarını kestikleri Mehmet Raşit Ş. ile yanında bulunan ve kardeş olan yeğenleri Ahmet Ş. (31), M.E.Ş. (16) ve M.Ş.'den (14) "haraç" istedi. Mehmet Raşit Ş., kuzenlerin bu talebini geri çevirince tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen olay silahlı kavgaya dönüştü. 

Necati Can ve Şaban C. silahlı saldırıda yaralanırken, saldırganlar da olay yerinden kaçıp kayıplara karıştı. Ağır yaralanan Necati Can kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken, Şaban C.'nin kaldırıldığı hastanede tedavisi devam ediyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, zanlıları da kısa sürede yakaladı. Mehmet Raşit Ş. ve Ahmet Ş. Cinayet Büro Amirliği'nde; yaşları küçük olan M.E.Ş. ve M.Ş. de Çocuk Şube'de sorguya alındı. Adana Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsi işlemlerinin ardından Necati Can'ın cenazesi toprağa verilirken, Mehmet Raşit Ş. de emniyetteki sorgusunda suçlamaları kabul etmedi.

Zanlının, "Necati ve kuzeni bizden haraç istiyordu. Vermeyince beni ayağımdan vurdular. Aramızda husumet vardı. Olay günü de yine haraç istediler, vermeyince kavga çıktı. Necati'yi kim öldürdü görmedim, o esnada orada değildim" dediği öğrenildi. Ahmet Ş.'nin de suçlamaları kabul etmeyerek benzer bir ifade verdiği öğrenildi.

Çocuk Şube Müdürlüğü'nde psikolog eşliğinde ifadesi alınan M.Ş., hakkındaki suçlamaları kabul etmezken, M.E.Ş.'nin ise cinayeti kendisinin işlediğini söylediği ileri sürüldü. Amca ve yeğenleri, sorgularının ardından önce Adli Tıp Birimi'nde sağlık kontrolünden geçirildi, ardından da adliyeye sevk edildi. Öte yandan, silahlı saldırıda hayatını kaybeden Necati Can'ın, daha önce "uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan polis tarafından arandığı ortaya çıktı. Adliyeye sevk edilen Mehmet Raşit Ş., Ahmet Ş. (31), ve M.E.Ş. (16) çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. M.Ş. ise serbest bırakıldı.

 
 

 

Bu haber toplam 1,604 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber