Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hamiyet, Havuzda Dizini Çarpınca Erken Teşhis Edilen Kanserden Kurtuldu
12 Mayıs 2016 / 11:40
Hamiyet, Havuzda Dizini Çarpınca Erken Teşhis Edilen Kanserden Kurtuldu
Ailesiyle tatil için gittiği Antalya'da havuz duvarına dizini çarpan 9 yaşındaki ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Hamiyet Nazlı Sağlar'ın sol bacağında 'Ewing Sarkom' adı verilen kanser saptandı.
Ailesiyle tatil için gittiği Antalya'da havuz duvarına dizini çarpan 9 yaşındaki ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi Hamiyet Nazlı Sağlar'ın sol bacağında 'Ewing Sarkom' adı verilen kanser saptandı. Tesadüfen kanseri belirlenen küçük kız, bir süre kemoterapi gördükten sonra yapılan ameliyatla sağlığına kavuştu.
 
Adana'da ticaretle uğraşan 39 yaşındaki Salim Sağlar, ev kadını eşi 35 yaşındaki Sema Sağlar ve kızları Hamiyet Nazlı Sağlar geçen yıl Ağustos'ta tatil için Antalya'nın Alanya İlçesi'ne gitti. Otelin havuzuna giren Hamiyet Nazlı Sağlar, sol dizini havuzun duvarına çarptı. Baba Salim Sağlar, hemen kızını sudan çıkararak dizine ve bacaklarına masaj yaptı. Bu sırada kızının sol bacak baldırında bir sertlik hisseden Salim Sağlar, tatilin bitmesini beklemeden ailesini Adana'ya getirdi. Kentte ortopedi uzmanına götürülen minik çocuğun sol bacağında, yapılan tahlil ve çekilen filmlerin ardından 'Ewing Sarkom' adı verilen bir kanser türü saptandı. İleri tetkik ve tedaviler için Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'ne sevk edilen Hamiyet Nazlı Sağlar, yaklaşık 8 ay boyunca kemoterapi ve radyoterapi görmesine karşın sağlığına kavuşamadı.
 
MİLYONDA 3 GÖRÜLÜYOR
 
Bu dönem okula gidemeyen çocuğun tedavisini üstlenen Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı'nda görevli Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Deveci, son çare olarak ameliyat yapılması gerektiğini söyledi. Aksi durumda kızının sol bacağını tamamen kaybetme riskiyle karşı karşıya kalan Salim Sağlar ve eşi, ameliyatı kabul etti. Yaklaşık 15 gün önce küçük kız, 5 saatlik bir ameliyatın ardından sağlığına kavuştu.
 
Sol bacağı alçıya alınarak evine gönderilen ve fizik tedavisi süren kızının tesadüf eseri hastalığının saptandığını aktaran Salim Sağlar, "Kızım havuza dizini çarpmasa belki hastalığını hiç bilemeyecektik. Allah'ın bir lütfu bu kaza. Bu hastalık 1 milyonda 3 oranında görülüyormuş. Çok şükür kızım kurtuldu. Ameliyatını yapan hocamdan Allah razı olsun" dedi.
Bu haber toplam 1,481 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Sağlık  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber