Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Halterde Türkiye şampiyonu oldu
27 Mayıs 2015 / 16:49
Halterde Türkiye şampiyonu oldu
Adana’nın Seyhan ilçesinde bulunan Şehit Zafer Oluk Ortaokulu öğrencileri Miniklerde ve Yıldızlar Kategorisinde imkansızlıklara rağmen halterde Türkiye Şampiyonluğunu bu yılda rakiplerine kaptırmadı.

Beden Eğitimi Mustafa Bayram öncülüğünde Antalya ve Nevşehir illerinde Okullararası Halter Şampiyonasında 2 defa Türkiye şampiyonluğu iki Türkiye ikinciliği, iki Türkiye üçüncülüğünü kazanan öğrenciler zor şarlar altında mücadele ettiklerini belirterek yerel yöneticilerden ve iş adamlarından destek istediler.
Öğrenciler adına konuşan Sahra Yenigün adlı sporcu düzenli gıda alamadıklarından dolayı halterde çok zorlandıklarını belirterek okul Müdürü Ayhan Kaya’nın dışında kimsenin kendilerine maddi ve manevi destek vermediğini söyledi.
Sporcu öğrencilerinin çoğunun babalarının asgari ücret ve pazarda tezgahtarlık yaparak çalıştığını söyleyen Yenigün, başta sporu seven Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’den gıda yardımı istediler.
Şehit Zafer Oluk Ortaokulu Müdürü Ayhan Kaya ise öğrencilerle gurur duyduğunu belirterek zor şartlar altında Türkiye birinciliği, Türkiye şampiyonluğu üç defa bölge birincisi olmuş bu öğrencilerin gelecekte Türkiye’nin en iyi sporcuları olacağına inandığını söyledi.
Haziran ayında Karabük’te yapılacak olan Minikler Halter Şampiyonluğunu kazanacaklarını ifade eden Kaya, bu öğrencilere sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Bu haber toplam 460 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber