Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Halkoyunlarına ilgi büyük
09 Nisan 2014 / 23:02
Halkoyunlarına ilgi büyük
Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, örf, adet ve geleneklerin devamı için halkoyunlarına daha çok önem vermek gerektiğini söyledi.

Hadi, Menderes Spor Salonu’nda gerçekleştirilen “Okullararası Yıldız ve Gençler Halkoyunları Grup Birinciliği”nde yaptığı konuşmada, temel sporların yanı sıra küçük yaşlarda herkesin halkoyunları öğrenmesini önerdi.
Adana’da müsabakalara gelen takımlara başarılar dileyen ve tüm takımları birinci gördüğünü ifade eden Hadi, şöyle devam etti:
“Genel Müdürlüğümüzün faaliyet programında yer alan ‘Okullararası Halkoyunları Yarışmaları’nın kentimizde yapılmasından büyük memnuniyet duydum. Bu nedenle Adana’da bulunan takımlar bizlerin misafirleridir. Onların tüm sorunlarının çözümünde gerekli katkıyı sağlayacağız. Örf, adet ve geleneklerimizin devamı için halkoyunlarına daha çok önem vermeliyiz. Birçok medeniyete ev sahipliği yapan Türkiye büyük devlettir. Edirne’den Ardahan’a, Sinop'tan, Taşucu’na kadar adet ve geleneklerimizi sürdürmeliyiz. Müsabakaya katılan öğrencilere, onları yarışmalara hazırlayan antrenör ve öğretmenlerine, hepsinden önemlisi öğrencileri halkoyunlarına yönlendiren teşvik eden ailelere teşekkür ederim. Tüm kafilelerin sağlıklı ve mutlu şekilde kentimizden ayrılmalarını diliyorum.”

ŞAMPİYON TAKIMLARA KUPA
16 okulun katıldığı Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli ve Düzenlemesiz Dalda dereceye giren okullara ödüllerini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Spor Şube Müdürü Kazım Tekin, Halkoyunları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Pehlivan, Halkoyunları Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Ali Özçelik, MHK Üyesi Mithat Kalaycıoğlu, Halkoyunları Federasyonu Adana İl Temsilcisi Mehmet Sert, Halkoyunları İl Hakem Kurulu Başkanı Kamuran Avşar verdiler.

YILDIZLAR GELENEKSEL DÜZENLEMELİ DAL
Birinci, Adana-Seyhan Sakarya Ortaokulu- 88.80 puan
İkinci, Mersin Celile Öner Ortaokulu -88.20 puan
Üçüncü, Adıyaman Zeynep Turgut Ortaokulu- 85.60

YILDIZLAR GELENEKSEL DÜZENLEMESİZ DAL
Birinci, Gaziantep İsmet İnönü Ortaokulu -89.80 puan
İkinci, Adana, Seyhan Gülbahçesi Ortaokulu-89.40 puan
Üçüncü, Hatay-İskenderun Gani Bahadırlı Ortaokulu-87.40 puan
(VLD-Y)

Bu haber toplam 991 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Kültür-Sanat  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber