Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hakkari-Yüksekova 2 asker şehit
04 Kasım 2015 / 18:40
Hakkari-Yüksekova 2 asker şehit
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında 2 askerin şehit olduğunu 1 askerin yaralandığını ve şu ana kadar 15 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle;

"İKİ KAHRAMAN SİLAH ARKADAŞIMIZ ŞEHİT OLDU"

"04 Kasım 2015 tarihinde, Hakkari/Yüksekova bölgesinde yürütülmekte olan operasyonda meydana gelen çatışmalar esnasında iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş; bir kahraman silah arkadaşımız ise hayati tehlikesi olmayacak şekilde yaralanmıştır.

"15 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ"

03 Kasım 2015 tarihinde Dağlıca bölgesine yapılan hava harekatını müteakip, bölgeyi terk etme imkanı bulamayan ve küçük gruplar halinde dolaşan Bölücü Terör Örgütü mensuplarına yönelik başlatılan operasyon halen devam etmekte olup, şu ana kadar 15 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

DİYARBAKIR'DA ÇATIŞMALAR ŞİDDETLENDİ

Diyarbakır'ın 3 mahallesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesindeki çatışmalarda da 1 terörist daha öldürüldü. 1 polisin de yaralandığı ilçede çatışmalar şiddetlenirken, Diyarbakır'dan kalkan helikopterler, operasyona havadan destek vermek için Silvan'a gönderildi.

Konak, Tekel ve Mescit Mahallelerinde dün saat 05.00'dan ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilen Silvan ilçesinde akşam saatlerinde ara verilen operasyon, bugünsabah saatlerinde yeniden başladı. Söz konusu mahallelerdeki hendekleri kapatmak, teröristleri de etkisiz hale getirmek için sokaklara giren polis ekiplerine ateş açılması üzerine çatışma çıktı. Dakikalar geçtikçe şiddetini arttıran çatışmalarda terör örgütüPKK'nın gençlik yapılanması YDG-H mensubu olduğu öğrenilen S.P. adlı terörist öldürüldü. Çatışmalarda 1 özel harekat polisi de teröristlerin açtığı ateş sonucu yaralandı.

Diyarbakır'dan kalkan helikopterler ise operasyona havadan destek vermek için Silvan'a gönderildi.

Bu haber toplam 686 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber