Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hakkari’de askere üç saldırı birden
17 Ağustos 2015 / 09:58
Hakkari’de askere üç saldırı birden
Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristler tarafından üç ayrı noktada askere saldırı düzenlendiği, uçaklar tarafından teröristlerin bulunduğu bölgenin ateş altına alındığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, “Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığına (Şemdinli-Hakkâri) ait unsurların operasyondan dönüşü esnasında Mayın El Yapımı Patlayıcı Tespit İmha Timi tarafından, yola döşeli kablo tespit edilmiş ve Mayın Arama Köpek Timi ile yapılan kontrol neticesinde anılan bölgede basınçtan kurtulma düzeneği ile tuzaklanmış miktarı tespit edilemeyen amonyum nitrat patlatıcı madde olduğu görülmüştür. Müteakiben faaliyetin devamında saat 14.20’de ikinci bir el yapımı patlayıcı tespit edilmiş, her iki düzenek Şemdinli Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı ile imha edilmiştir” denildi.
Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı (Şemdinli / Hakkâri) sorumluluğundaki bir üs bölgesine bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından havan ile silahlı saldırıda bulunulduğu belirtilen açıklamada, “Yapılan silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş olup, söz konusu saldırıda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir. Aynı gün saat 07.30’da ise bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı’nın (Şemdinli-Hakkâri) 1069 Rakımlı Tepe Hudut Karakolu’na havan ve Kale Tepe Hudut Karakolu’na ise uçaksavar silahı ve havan ile silahlı saldırıda bulunulmuştur. Yapılan silahlı saldırılara unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiş olup, söz konusu saldırılarda herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmemiştir. Olay üzerine Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ait uçaklar tarafından teröristlerin bulunduğu bölge ateş altına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

Bu haber toplam 374 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Türkiye  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber