Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hakan Şükür'e 4 yıl kadar hapis istemi
16 Haziran 2016 / 12:38
Hakan Şükür'e 4 yıl kadar hapis istemi
Hakan Şükür'ün, sosyal medya üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

Eski Milletvekili Hakan Şükür'ün, sosyal medya üzerinden yaptığı bir paylaşımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 28. Asliye CezaMahkemesindeki duruşmaya, sanık Hakan Şükür'ün avukatı Ali Onur Güncel ile müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Murat İlvan katıldı.

Müşteki Erdoğan'ın avukatı İlvan, dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.

AMERİKA'DAKİ ADRES

Şükür'ün avukatı Güncel ise müvekkilinin Amerika'ya taşındığını belirterek,"Esasında soruşturma aşamasındaki savunması ile yetinilmesi mümkündür. Mahkeme aksi kanatta ise Amerika'daki adresini müvekkil ile irtibata geçip dosyaya sunacağız." dedi.

Hakim Meral İzgi, sanık Hakan Şükür'ün Amerika'ya taşındığının avukatlarınca bildirildiğinden savunmasının alınması için avukatına Amerika'daki adresinin bildirilmesi için bir sonraki celseye kadar süre verilmesine karar vererek, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcıvekili İdris Kurt tarafından hazırlanan iddianamede, ihbarcı Bekir Savram'ın avukatı tarafından savcılığa şikayet dilekçesi sunularak, 12 Şubat 2015'te sanık Hakan Şükür'ün Twitter hesabından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu hakkında paylaşımlarda bulunduğu belirtiliyor.

Şükür'ün dilekçesinde, sözleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek söylemediği şeklinde savunmada bulunduğu anlatılan iddianamede, ihbarcının beyanı ile sunduğu sosyal paylaşım dökümlerinde, konunun hükümet ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ilgisinin bulunduğu aktarılıyor. İddianamede, Şükür'ün kullandığı söz konusu kelimenin kastının da açık bir şekilde Cumhurbaşkanı olduğu kaydediliyor.

İddianamede, sanık Hakan Şükür'ün "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

Bu haber toplam 706 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber