Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Hac kesin kayıtları başladı
07 Şubat 2018 / 09:41
Hac kesin kayıtları başladı
Adana İl Müftüsü Hasan Çınar hac kesin kayıtlarının başladığını ve 12 Şubat\'a kadar devam edeceğini söyledi.

İl Müftüsü Hasan Çınar, yaptığı açıklamada, hacca gitmek üzere sıra bekleyen 2 milyon 120 bin 967 hacı adayının noter huzurundaki kurasının çekildiğini ve bunların içerisinden 80 bin hacı adayının hacca gitmek üzere kesin kayıt hakkı kazandığını belirterek, “Adanamızda toplam 38 bin 239 vatandaşımız hacca gitmek üzere sıra bekliyor. Adana'ya tanınan kontenjana göre bunların içerisinden kurada çıkan bin 298 vatandaşımız bu sene hacca gidebilecektir. Bu kontenjanın 754’ü başkanlığımıza ait olup geri kalanı ise acentalara aittir. Bu nedenle kurada ismi çıkan vatandaşlarımızdan Diyanet İşleri Başkanlığımız organizasyonunda hacca gitmek isteyen kardeşlerimizin 5 Şubat Pazartesi gününden itibaren il müftülüğümüze müracaat edip hac için kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir” dedi.


Adana İl Müftülüğü olarak 5 Şubat Pazartesi günü başlayan hac kesin kayıtları için her tür tedbiri aldıklarını ve hazırlıklarını tamamladıklarını ifade eden İl Müftüsü Çınar, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın organizasyonu ile hacca gitmek isteyen vatandaşlarımızın kontenjan sebebiyle ilk günlerde kesin kayıt yaptırma konusunda aceleci davranmaları gerekmektedir. Vatandaşlarımız İl Müftülüğümüze geldiklerinde arkadaşlarımız kendilerini karşılayıp gerekli bilgilendirme ve rehberlikle birlikte en kısa sürede kayıt işlemlerini tamamlayacaktır” diye konuştu.

Müftü Çınar, kurada ismi çıktığı halde hac için kesin kayıt yaptırmayan vatandaşların haklarının da zayi olacağını ve bunlarının yerine daha sonra yedekten alım yapılacağını da söyledi.
Bu haber toplam 775 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber