Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Gürültü ölçüm istasyonları kuruluyor
29 Ağustos 2015 / 10:03
Gürültü ölçüm istasyonları kuruluyor
“Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi”

Adana Büyükşehir Belediyesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi arasında, 5 Mart 2015 tarihinde imzalanan, “Yerleşim Alanlarının Stratejik Gürültü Haritalarının Hazırlanması Projesi” hayata geçmeye başladı. 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün çevreye ve doğaya verdiği önem gereğince imzalan proje uyarınca, Adana’nın şehirleşmiş alanlarında bulunan karayolları, demiryolları, liman dahil sanayi tesisleri ile eğlence yerlerinde ölçümler gerçekleştirilecek ve gürültü haritaları hazırlanacak.
Önceliklerinin her zaman ve her koşulda Adana olduğunu vurgulayan Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş, “Toplam 22 noktaya yerleştirilecek olan gürültü ölçüm cihazlarının ilk 4 adeti yerleştirildi. Büyükşehir Belediyesi olarak, hava, su, toprak, görüntü ve gürültü olmak üzere, kirliliğin her türlüsü ile mücadele etmeye devam edeceğiz” dedi.
Söz konusu proje Adana’nın yanı sıra Mersin, Gaziantep, Manisa, Kayseri, Samsun, Balıkesir, Kahramanmaraş, Sakarya , Eskişehir, Erzurum, Trabzon, Sivas, Adıyaman ve Elazığ’da da uygulamaya geçecek.

Bu haber toplam 433 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber