Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Güneş enerjisi ile şarj
10 Haziran 2014 / 09:02
Güneş enerjisi ile şarj
Yenilenebilir enerji kaynaklarına ne kadar kolay ulaşılabileceğine dikkat çekmek amacıyla Filli Boya Yalıtım-Capatect Isı Yalıtım Sistemleri tarafından geliştirilen, güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu şarj istasyonları Çukurova Üniversitesi öğrenciler


Solar Şarj İstasyonunun açılışı, Çukurova Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azmi Yalçın, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Doç. Dr. Kerem Özgünen, Fiili Boya Adana Bölge Müdürü Tekin Bulut ve Fiili Boya Pazar Geliştirme Uzmanı Eren Şanlı'nın katılımıyla gerçekleşti.
Cep telefonu ve USB ile şarj olan tüm elektronik aletleri güneş enerjisi ile ücretsiz şarj etmeye imkan sağlayan ‘Solar Şarj İstasyonları’ ile güneş enerji günlük hayata daha kolay adapte edilebilecek. Daha önce Adana’nın yanı sıra Ankara, İstanbul, Bursa, İzmir ve Iğdır gibi büyük şehirlerin işlek caddelerine konumlandırılan şarj istasyonları, aynı anda birden fazla telefonun ve USB bağlantılı elektrikli eşyaların şarj olmasını sağlıyor.
İstasyonlar, güneşli zamanlarda üzerindeki bataryaya biriktirdiği elektrik enerjisi ile gece ve güneşsiz günlerde de hizmete devam edecek. Ayrıca, deprem gibi doğal afetlerdeki genel elektrik kesintilerinde de, hizmet vererek cep telefonlarının çalışmasına imkan tanıyacak.

Bu haber toplam 2,668 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Teknoloji  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber