Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Gözyaşları ile karşılandı
12 Ekim 2015 / 21:10
Gözyaşları ile karşılandı
ANKARA'DAKİ PATLAMADA HAYATINI KAYBEDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ DİLAN SARIKAYA, ADANA'DA ARKADAŞLARI TARAFINDAN GÖZYAŞLARI ARASINDA KARŞILANDI

Ankara'daki patlamada hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Dilan Sarıkaya, Adana'da arkadaşları tarafından gözyaşları ile karşılandı. 
Ankara'da dün sabah meydana gelen art arda iki patlamada hayatını kaybeden Adanalı üniversite öğrencisi için Uğur Mumcu Meydanı'nda karşılama töreni yapıldı. Tören alanına girişte vatandaşları hem polis hem de tertip komitesinin belirlediği kişiler arayarak alana aldı. Bu sırada polis ile tertip komitesi görevlileri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Sarıkaya'nın cenazesi, saat 19.30'da Seyhan Belediyesi cenaze aracıyla memleketine getirildi. Cenazenin getirilmesiyle birlikte alanı dolduran binlerce vatandaş, ellerindeki karanfilleri cenaze aracına atmak için birbiriyle yarıştı. Cenaze aracı yaşanan izdihamdan dolayı girişte bekletildi. Cenaze aracının gelmesiyle birlikte herkes gözyaşlarına boğuldu. Sarıkaya'nın üniversite arkadaşları da gözyaşları içinde onun posterini taşıdı. Daha sonra poster cenaze aracının önüne konuldu. 
Alanda bulunan kalabalık saldırıyı lanetledi. EMEP Adana İl Başkanı Sevil Aracı, yaptığı konuşmada barış mitinginde patlatılan bomba ile emekçilerin barış, demokrasi ve özgürlük taleplerine saldırıldığını belirterek, "Türkiye'nin her yerinden gelerek savaş politikalarına karşı çıkmak ve barış talebini haykırmak isteyenlere tahammül edilememiş, barışçıl eylemlere katılanlar hedeflenmiştir. Partimiz olarak barış mitingine yapılan saldırıyı lanetliyor, tüm halkımızı geleceğine sahip çıkmaya, bütün imkanlarıyla bu faşist saldırı ve provokasyonlara karşı mücadele etmeye çağırıyoruz" dedi.
Dilan Sarıkaya'nın babası İzzet Sarıkaya ise, "Benim yoldaşımı ona öğrettiğim ilk sloganla göndermek istiyorum. Faşizme ölüm, halka hürriyet. Yoldaşım yoldaşlarımıza selam söyle" diye konuştu. 
Daha sonra mikrofonu alan Eğitim-Sen görevlisi ise, "Ben yoldaşlarımızı sağ götürdüm ama size cenazelerini getirdim, hepinizden özür diliyorum" dedi. 
Konuşmaların ardından Adana'dan mitinge katılıp hayatını kaybeden 11 kişinin adı tek tek okunarak, "Yaşıyor, burada" diye bağırıldı. Daha sonra ise kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Bu haber toplam 333 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber