Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Gözlemci Hakem Kursu tamamlandı
30 Mart 2016 / 08:46
Gözlemci Hakem Kursu tamamlandı
Tenis Federasyonu’nun faaliyet programında yer alan “1. Kademe Gözlemci Hakem Kursu” Adana’da gerçekleştirildi.

 

Tenis Federasyonu Adana İl Temsilcisi Feridun Açan, Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü DerneğiKulübü’nde (ATDSK) gerçekleştirilen kursu, Tenis Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Erkan Çağlayan’ın yönettiğini ve kursa 30 adayın katıldığını söyledi.
Teniste genç hakemlere ihtiyaç bulunduğunu, kursa katılanların yaş ortalamasının 20 olduğunu ifade eden Açan, konuşmasında şunlara yer verdi:
“Kentimizde tenis her geçen gün gelişiyor ve yaygınlaşıyor. Özellikle tüm sporların temelini oluşturan okullarımızın tenise önem vermesi bizleri gelecek için umutlandırıyor. Hakem açığını gidermek için Türkiye’nin en deneyimli hakem hocalarından Erkan Çağlayan’ın Adana’ya gelmesini sağladık. Hakemlikte kaliteyi artırmak için kursa tenis lisansı bulunan adayları tercih ettik. Çok yararlı bir kurs oldu. Kurs sonunda yazılı sınav gerçekleştirildi. Başarılı olan hakemlere yeni sezonda görev vermeye başlayacağız. Türkiye’de tesis ve yetiştirdiği dünya sıralamasında yerleri bulunan ünlü sporcular Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu gibi yeteneklerle dikkati çeken ATDSK gibi kulüplerin sayısını artırmamız gerekiyor. Bunun yanı sıra kız ve erkek lisanslı sporcu sayısında patlama yapacağız. Sporcuların deneyim kazanmaları için daha fazla müsabaka yapmayı ve milli takımlara yeni sporcular kazandırmayı hedeflemekteyiz.”
Açan, her zaman desteğini gördüğü Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ile hakem kursu için tesisleri açan ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin ile kurs öğretmeni Erkan Çağlayan’a teşekkür etti.
Kursu, ATDSK Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Şerifoğlu ile İl Hakem Komitesi Başkanı Ali Serdar Türköz de yakından izledi.

 
Bu haber toplam 848 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber