Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Görevde kalıp, mücadele edecek!
26 Haziran 2015 / 16:28
Görevde kalıp, mücadele edecek!
CHP İl Başkan Yardımcısı Dr. Halit Atik’ten zehir zemberek açıklama

Bazı ilçe örgütlerinin görevden alınmasıyla ilgili CHP’de başlayan tartışmalara İl Başkan Yardımcısı Halit Atik de katıldı. Haksız olarak nitelediği görevden almalara karşı çıkan ve istifa edeceğini belirten Dr. Halit Atik, yaptığı açıklamada haksızlıklara karşı mücadele etmek amacıyla bu kararından vazgeçtiğini duyurdu.

“Meslek odalarından sorumlu Başkan Yardımcısı olarak görev yaptığım CHP İl Yönetim kurulundan, İl Yönetiminin tüzüğümüzün amir hükümlerine göre yaptığı bazı ilçelerin görevlerinden alınarak yerlerine geçici kurulların atanmasını, kongre sürecine girdiğimiz şu süreçte uygun bulmuyorum” ifadesini kullanan Dr. Halit Atik, “Bazı ilçelerin il yönetiminde nedenleri tartışılmadan, belirli bir çoğunlukla hareket edenlerin sayısal güçlerine endeksli, gelecekteki delege seçimlerinde belirleyici olmak amacıyla parti içi operasyon yapılması; 7 Haziran sonrasında kapsamlı bir seçim değerlendirmesi yapılmadan ve sanki Adana’da Türkiye ortalamasının üstünde oy kaybından bu birkaç ilçe sorumluymuş algısı yaratılarak görevden alınmalara karşı olduğumun parti ve Adana kamuoyunun bilmesini isterim” dedi.

Dr. Halit Atik, açıklamasına şöyle devam etti:

“İl yönetim kurulunda bu görüşümü dile getirmiş ve bu uygulama karşısında istifa edebileceğimi söylemem üzerine bu tavrımı haklı bulan partililerimiz olduğu gibi partili, yönetici pek çok arkadaşımızda istifa etmemin yanlış olacağı konusunda beni uyarmıştır. İstifa düşünceme karşı çıkanlar; parti yönetiminde göreve devam etmemin haklının hakkını savunmak ve gücü elinde bulunduranların parti içi operasyonlarla partiyi küçültmelerine direnmek adına daha yararlı olacağı konusunda bana düşüncelerini aktarmışlardır.

Bu nedenle partililerimin yoğun baskı ve talebi ile istifa etme konusunu yeniden değerlendirmem sonucu, partinin güçlenmesi, parti içi hukukun egemen kılınması ve oldubittilere karşı haklının ve partililerimin hukukunu savunmak adına görevime devam ettiğimi saygıyla duyururum.”

Bu haber toplam 251 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber