Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Göller Yaylası’nda güreş şöleni
27 Haziran 2018 / 12:09
Göller Yaylası’nda güreş şöleni
4. İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nde Türkiye’nin dört bir yanından ünlü pehlivanlar er meydanına çıkacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi’nin birlikte organize ettiği 4. İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nde Türkiye’nin dört bir yanından ünlü pehlivanlar er meydanına çıkacak.


Adana’nın Kozan ilçesinde Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı anısına organize edilen İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin 4’üncüsü 1 Temmuz Pazar günü Göller Yaylası’nda gerçekleştirilecek. Türkiye’nin dört bir yanından ünlü pehlivanları er meydanında buluşturacak güreş şöleni ünlü sanatçı Ankaralı Ayşe’nin ücretsiz halk konseriyle renklenecek. 

41 bin lira para ödülü dağıtılacak 
Adana Büyükşehir Belediyesi ve Kozan Belediyesi’nin işbirliğiyle organize edilen 4. İsmet Atlı Karakucak Güreşleri, Büyükler, Yıldızlar ve Minikler kategorilerinde 29 sıklette yapılacak. 1 Temmuz Pazar günü saat 10.00’da başlayacak güreş şöleninde başpehlivanlığı elde edecek güreşçi 7 bin lira para ödülünün sahibi olacak. Güreşlerde toplam 41 bin lira para ödülü dağıtılacak. Karakucak Talimnamesine göre yapılacak güreşlerde, lisanslı güreş hakemleri görev yapacak, lisanssız sporcular güreşlere katılamayacak. 

30 Haziran’da Ankaralı Ayşe konseri 
Kozan yöresinin gözde yaylalarından Göller Yaylası’nda binlerce vatandaşı bir araya getirecek İsmet Atlı Karakucak Güreşleri onuruna 30 Haziran akşamı ünlü sanatçı Ankaralı Ayşe ücretsiz halk konseri verecek. Kozanlılar ve güreş severler, Ankaralı Ayşe’nin seslendireceği türkülerle büyük coşku yaşayacak. 

Başkan Sözlü’den davet 
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu İsmet Atlı’nın hatırasını memleketi Kozan’da yaşatmaktan büyük onur duyduklarını belirtip, tüm güreşseverleri Göller Yaylası’na davet etti. 

Türk sporu güreşin gelecek nesillere aktarılması için Adana Büyükşehir Belediyesi, Kozan Belediyesi ve Güreş Federasyonu olarak her türlü gayreti gösterdiklerini vurgulayan Başkan Hüseyin Sözlü, “Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olarak Türk’ün gücünü tüm dünyaya gösteren, değerli büyüğümüz İsmet Atlı’yı rahmetle anıyorum. Hemşehrimiz, ağabeyimiz, İsmet Atlı’nın hatırasını yaşatma adına düzenlediğimiz karakucak güreşlerine katılacak güreşçilerimize başarılar diliyorum. Tüm hemşehrilerimizi ve güreşseverleri 1 Temmuz’da Göller Yaylası’ndaki güreş şölenine davet ediyorum” dedi.
Bu haber toplam 985 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber