Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Forum’da flaş gelişme
11 Haziran 2015 / 08:40
Forum’da flaş gelişme
Adana 1. İdare Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi’nin Forum arazisi ile aldığı 1/5000’lik nazım imar planı değişikliği kararıyla ilgili yürütmenin durdurulmasına karar verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin AK Partili eski meclis üyesi Murat Türk, İdare Mahkemesine Büyükşehir Belediyesi’nin Forum arazisi olarak bilinen arsayla ilgili 15.01.2015 tarihinde aldığı nazım imar planının yürütmesinin duruldurulması ve iptaliyle ilgili, avukatı Hüseyin Turgut Bahar aracılığıyla başvuruda bulundu.

Başvuruyu görüşen Adana 1. İdare Mahkemesi oy birliğiyle yürütmenin durulmasına karar verdi. Eski Meclis üyesi Murat Türk, dava dilekçesinde ilgili kararın şehircilik ilkeleri, planlama esasları ve kamu yararına aykırı olduğunu öne sürdü.

TELAFİSİ İMKANSIZ ZARARLAR DOĞURUR

Adana 1. İdare Mahkemesi ise oybirliği ile aldığı kararda, “Dava konusu taşınmazın bulunduğu alanın üst ölçekli 1/25000 ölçekli nazım imar planında yüksek yoğunluklu konut alanı olduğu ve bu plana karşı dava açılmadığı, halen yürürlükte olduğu buna karşın dava konusu 1/5000 ölçekli nazım imar planıyla uyuşmazlık konusu taşınmaz ticaret alanı olarak revize edilmesinde planlar arasında olması gereken hiyeyarşiye uyarlık bulunmadığı sonucuna varılmaktadır.

Bu durumda; 1/25000 ölçekli nazım imar planına dava açılmadığı ve halen yürürlükte bulunduğu, uyuşmazlık konusu 1/5000 ölçekli nazım imar planının da üst ölçekli 1/25000 ölçekli nazım imar planına uygun olmadığından dava konusu belediye meclis kararında hukuka uyarlık bulunmamaktadır.

Uyuşmazlık konusu taşınmazın niteliğinin değiştirilmesinin sonucu olarak yapılaşmaya başlanılması halinde telafisi imkansız zararlar doğuracağı açıktır.

forum.gifforum2.gif

 
 
Bu haber toplam 357 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber