Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Firari hükümlüden şok suçlama
30 Ağustos 2017 / 23:59
Firari hükümlüden şok suçlama
Cinayetten girdiği cezaevinden kaçan hükümlü yakalanınca Soner Çetin'i öldürmesi için kaçırıldığını söyledi.
Adana'da, adam öldürmek suçundan 25 yıl hapis cezasını nedeniyle girdiği cezaevinden kaçan hükümlü yakalanınca, eski CHP'li meclis üyesinin CHP'li Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin'i öldürmesi için kendini cezaevinden kaçırdığını ileri sürdü.
Edinilen bilgiye göre, Yüreğir ilçesi, PTT Evleri Mahallesi Yeşilbulvar'dan geçen sulama kanalında 23 Ekim 2006'da cesedi bulunan Mahmut Metin Evren'in intihar etmiş olabileceği üzerinde duruldu. Yapılan otopside Evren'in kafa kısmında darbe izleri bulunduğu, vücudunun bazı bölümlerinin sürüklenmekten dolayı ezildiği görülünce işkence yapıldıktan sonra ayakları bağlanarak sulama kanalına atıldığı saptandı.
Soruşturmada, Evren'in katil zanlısı olarak Kemal Boyraz (35) Halil İbrahim Altundağ, Kıvanç Kara ile Remzi Nokay yakalandı. Boyraz, Altundağ ve Kara tutuklanırken, Nokay ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
İddiaya göre, Kemal Boyraz, 2004'te Hasan Saran'ı öldürmek suçundan tutuklanıp cezaevine giren kardeşi Rasim Boyraz'ı kurtarmak için cinayetin firarda olan ikinci sanığı Kenan Özergin'in yerini söylemediği iddiasıyla Mahmut Metin Evren'i arkadaşlarıyla kaçırdı. Bira şişesiyle kafasına vurup, ayaklarını bağladıktan sonra yerde sürükleyip canlı halde sulama kanalına attı. Evren'i işkence yaptıktan sonra öldürdükleri iddia edilen 4 katil zanlısı hakkında dava açıldı.
Ağır Ceza Mahkemesinde açılan dava sonucunda Kemal Poyraz 25 yıla çarptırılırken, diğer sanıklar da hapis cezası aldı. Boyraz, adam öldürmek suçundan girdiği cezaevinden 1 yıl önce kaçtı. Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğüne bağlı İnfaz Büro Amirliği ekipleri Kemal Boyraz'ın 1 ay önce Antalya'nın Alanya ilçesinden Adana'ya geldiğini ve burada saklandığını tespit etti. Polis yaptığı araştırmada firari hükümlünün Seyhan ilçesi, Mithatpaşa Mahallesinde olduğunu belirledi. Polis şafak vakti eve yaptığı baskında hükümlüyü yakaladı.
"Soner Çetin'i öldürmem için beni cezaevinden kaçırttı"
Kemal Boyraz emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilmek üzere adli tıp birimine getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen Boyraz, adliyeye götürülürken basın mensuplarına, "Seyhan Ş., Soner Çetin'i öldürmem için beni cezaevinden kaçırttı. Kendisi ölmeyi hak edecek bir insan değil, beyefendi bir adammış. Bütün suçlu Seyhan Ş." diye bağırdı. Seyhan Ş.'nin eski CHP'li meclis üyesi olduğu öğrenildi.
 
SONER ÇETİN'DEN İDDİALARA CEVAP
Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, kendisini öldürmek için kiralık katil tutulduğu yönündeki iddialara, "Saldırgan şahsı tanımıyorum, kendisi vicdanlı biriymiş, tüyü bitmemiş yetim hakkını bu çetelere yedirmeyeceğim" dedi.
Çetin, adam öldürme suçundan 25 yıl kesinleşmiş hapis cezasını çektiği cezaevinden firar ettikten sonra polis tarafından yakalanınca, "Seyhan Ş, Soner Çetin'i öldürmem için beni cezaevinden kaçırttı. Kendisi ölmeyi hak edecek bir insan değil. beyefendi bir adammış. Bütün suçlu Seyhan Ş." diye iddia etmesi üzerine açıklama yaptı. 

Çetin, göreve geldiği günden beri tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmediğini belirterek, "Belediye binamıza 2 kez silahlı saldırı oldu. Saldırgan şahsı tanımıyorum, bizimle ilgili araştırma yapmış. Kendisi vicdanlı biriymiş. Emniyet, savcılık ve basın bana sahip çıksın. Bu olay ortaya çıkmasaydı, belki bugün benim ölüm haberini yazıyor olabilirdiniz. Kanımın son damlasına kadar bu mücadelemden vazgeçmeyeceğim, tüyü bitmemiş yetimin hakkını bu çetelere yedirmeyeceğim. Herkesi göreve davet ediyorum, bu kanlı çeteler hak ettiği cezayı alsın" diye konuştu.
Bu haber toplam 888 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber