Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Figen Yüksekdağ camiyi devlet yaktı dedi
09 Aralık 2015 / 09:29
Figen Yüksekdağ camiyi devlet yaktı dedi
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, sırtını dayadığı terör örgütünü aklamaya çalışıyor..

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kentteki ilk Osmanlı eseri Fatihpaşa Camii'nde çıkan yangınla ilgili, yangını PKK'nın değil devletin çıkardığını, caminin helikopterle havadan bombalandığını iddia etti.

Ancak tam da o sıralarda camide çıkan yangının havadan çekilmiş görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde 2 teröristin caminin etrafında dolaştığı anlar var. Ayrıca caminin tavanında herhangi bir hasarın olmadığı, yangının giriş kapısında başladığı görüntülere yansıdı.

YÜKSEKDAĞ: CAMİ HAVADAN BOMBALANDI

Gurp toplantısında konuşan Yüksekdağ'ın sözleri şöyle:

"Kurşunlu Camii'yi kim yaktı, kim bombaladı. Faili yok. Mahalledeki, bölgedeki basın mensupları da dahil olmak üzere bütün görgü tanıklarının söyledikleri tek bir şey var 'Cami havadan bombalandı.' Sur mahallesindeki gençlerin helikopteri uçağı yok. Kimin helikopteri var? Devletin, hükümetin. Ve yukarıdan helikopterler aracılığıyla atılan bombalarla yakıldı Kurşunlu Camii. Yalanda sınır yok diyorum ya hala inkar ediyorlar bunu, hala etkili bir izah yok.

 

Yarın öbür gün Tansu Çiller gibi, "Sur'da geçlerin helikopterleri var o nedenle KurşunluCamii'yi de onlar yakmıştır derlerse hiç şaşırmam, siz de şaşırmayın ama, itiraz edin"

CAMİDEKİ YANGIN HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda, kentteki ilk Osmanlı eseri Fatihpaşa Camii'nin kapısında çıkan yangın kameraya yansıdı.

 

Terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdüğü, sokağa çıkma yasağı uygulanan 6 mahalleden biri olan Fatihpaşa Mahallesi'ndeki Fatihpaşa Camii'nde (Kurşunlu Camisi) dün sabah saatlerinde teröristlerce atılan el yapımı patlayıcı nedeniyle çıktığı tahmin edilen ve kısa sürede büyüyen yangın, polis helikopteri kamerasınca kaydedildi.

PENCERE VE KAPISINDAN DUMANLAR YÜKSELDİ

Teröristlerin saldırılarını sürdürmesi nedeniyle itfaiye ve polis ekiplerinin müdahalede bulunamadığı yangına ilişkin kayıtlarda tarihi caminin pencere ve kapısından dumanların yükseldiği görülüyor.

 

SİLAHLI 2 TERÖRİST CAMİNİN ARKASINDA

Kayıtların devamında caminin arka tarafındaki mezarlıkların bulunduğu yerde ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan iki terörist yer alıyor.

Yeni ateşlendikleri için silahların namlularının termal kameraya açık ve parlak renkli yansıdığı öğrenildi.

GÜVENLİK GÜÇLERİNE PUSU

Caminin arka kısmında bulunan ve labirenti andıran dar sokak ve caddeleri güvenlik güçlerine yönelik pusu hazırlığı ve havadan görüntü alınmasını engellemek için brandalarla kapatan teröristler, bu brandaların arasından geçiş yapıyor.

Bu haber toplam 789 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber