Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
FETÖ'ye Gürcistan'da şok!
31 Ağustos 2017 / 00:13
FETÖ'ye Gürcistan'da şok!
Gürcistan Eğitim Bakanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü ile (FETÖ) bağlantılı olduğu gerekçesiyle özel Demirel Koleji'nin lisansı yenilemedi.
AA muhabirinin Gürcistan Eğitim Bakanlığına bağlı Eğitim Kalite Geliştirme Merkezi yetkilisinden aldığı bilgiye göre, dün, Bakanlığa bağlı Genel  Eğitim Kurumu Yetkilendirme Kurulu, söz konusu okulun lisansını yenilememe kararı  aldı.
 
Kolej, 5 yıllık lisans süresi dolduğu gerekçesiyle yenileme işlemleri  için ilgili kurumlara başvuru yaptı. Kurul, yaptığı incelemeler neticesinde,  standartları ülke eğitim sistemiyle uyumlu olmaması, personel alımı ve altyapı  gibi konulardaki eksikliklerden dolayı bu kararı aldı.
 
Yetkililer, ilgili kararın, 10 iş günü içerisinde yayınlanarak  yürürlüğe gireceğini açıkladı. Kararın yürürlüğe girmesinin ardından, okulun  faaliyeti durdurulacak.
 
Öte yandan, okulun kararla ilgili temyize gidebileceği bildirildi.
 
 FETÖ ile bağlantılı 4 okul faaliyet gösteriyor
 
FETÖ ile bağlantılı olan Tiflis'teki Nikoloz Tsereteli Uluslararası  Okulunun, 2016-2017 eğitim-öğretim yılında lisansı sona ermiş ve Gürcistan Eğitim  Kalite Geliştirme Merkezi'nin kararıyla yenilenmemişti.
 
Bu yılın başında da Batum'daki Şahin İlköğretim Okulu ve Lisesinin  lisansı, tespit edilen eksiklikler nedeniyle Bakanlıkça iptal edilmişti.  Bakanlığın son kararıyla FETÖ ile bağlantılı olan ve halen hizmet veren okul  sayısı 4'e düşmüş olacak.
 
Ülkede, 1993'den bu yana eğitim veren okulların bağlı bulunduğu çatı  kuruluş olan "Çağlar Eğitim Kurumları" kısa süre önce ismini "Özel Demirel Koleji  Şirketi" olarak değiştirmişti.
Bu haber toplam 740 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Dünya  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber