Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Fetö Şüphelisi Eski Polise 15 Yıl Hapis İstemi
14 Mart 2018 / 09:24
Fetö Şüphelisi Eski Polise 15 Yıl Hapis İstemi
Adana\'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında tutuksuz sanık eski polis memuru S.D. hakkında \"silahlı terör örgütüne üye olma\" suçundan 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana Cumhuriyet Savcılığınca, örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen tutuksuz sanık eski polis memuru S.D. hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Cumhuriyet savcısının, S.D. hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 15 yıl hapis istemiyle hazırladığı iddianame Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, şüpheli eski polis memuru S.D'nin FETÖ/PDY terör örgütüne ait şifreli ByLock programını kullandığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi: 

"Şüphelinin beyanına göre örgütün toplantılarına ve sohbetlerine katılması, kaldığı sohbet evinden sorumlu olması, örgüt lideri Fetullah Gülen'in kitaplarını okuması, himmet vermesi, tanık beyanlarına göre örgütün evlerinde kalması, örgütün sohbet ve toplantılarına katılması ve bu şekilde örgütle organik bağ kurduğu tespit edildiğinden şüphelinin üzerine atılı 'silahlı terör örgütüne üye olma' suçundan cezalandırılması kamu adına iddia ve talep olunur."

Şüpheli S.D. ise iddianamedeki savunmasında etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini kaydederek, "Bu yapıyla 2007 yılında Diyarbakır'da polis meslek yüksek okulunda okurken tanıştım. ByLock programını ise Ankara TRT'de müfettiş olarak çalıştığını bildiğim Tahsin Hoca indirmemi söyledi. Bu programın kurulumunu ise bana Tahsin Hoca yaptı. 2015 yılının başlarına kadar bu program üzerinden görüşmeler yaptık. Daha sonra Tahsin Hoca ByLock'u artık kullanmayacağımızı belirterek Eagle programını yükledi. Pişmanım, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Sanığın ilerleyen günlerde yargılanmasına başlanacak.

Bu haber toplam 926 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber