Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Fetö Sanığı Eski Savcı İtirafçı Oldu
21 Şubat 2018 / 09:43
Fetö Sanığı Eski Savcı İtirafçı Oldu
Adana\'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında eski savcı Hüseyin Demirci, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için itirafçı oldu.

Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki ilk duruşmaya, meslekten ihraç edilip tutuklanan eski savcı Hüseyin Demirci tutuklu bulunduğu İzmir 4 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Avukatının da hazır bulunduğu duruşmada eski savcı Demirci, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini bildirdi.

Demirci, ByLock çıkan telefon hattının eşi F. adına kayıtlı olduğunu ancak kendisinin kullandığını söyledi.

Telefonuna ByLock yüklemesini tavsiye eden kişinin Erzurumlu olarak bildiği N.T. olarak bildiğini ifade eden Demirci, "Ben de programı indirdim. Örgüte mensup kişilerin kullandığını bilseydim bu programı yüklemezdim. Ben zaten ceza hukukçusuyum. Ben dini duygularım sebebi ile bu programı indirdim. Hataya düştüm. Örgütsel amacım yoktu. İmam hatip kökenliyim. ByLock programıma meslekten sadece İzmir Hakimi A Ş. ekli idi. Tek delil ByLock'tur." dedi.


Mahkeme savcısı, Demirci'nin örgüt üyelerinin gizli iletişimde kullandığı ByLock programını kullandığını belirterek tutukluluk halinin devamını istedi.

Mahkeme heyeti, sanık Demirci'nin etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için ifade verip teşhiste bulunması nedeniyle yurt dışına çıkış yasağı ve her ayın 1 ile 15'inde bağlı bulunduğu polis merkezine imza atma karşılığında tahliye edildi.

Bu haber toplam 826 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber