Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
FETÖ'nün Adana 'imamı' yakalandı
03 Ağustos 2016 / 15:27
FETÖ'nün Adana 'imamı' yakalandı
FETÖ operasyonunda il imamları da yakalandı... Adana vali yardımcısı tutuklandı...

 

FETÖ operasyonunda il imamları da yakalandı
Adana merkezli 7 ilde yapılan FETÖ/PDY operasyonunda bazı il imamları, iş adamı, esnaf, öğretim üyelerinin de aralarında bulunduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması'na (PDY) karşı yeni bir operasyon başlattı.

Şafak vakti Adana merkezli İzmir, Bursa, Mersin, Antalya, Kütahya ve Erzurum'da eş zamanlı 20'den fazla adrese operasyon yapıldı. Operasyonda terör örgütüne finans desteği sağladığı ileri sürülen iş adamları, esnaf, üniversitede örgüte eleman kazandırdığı iddia edilen öğretim üyeleri ve il imamları, bölge sorumlularının da olduğu 21 kişi gözaltına alındı.

Polis darbe girişimi olmadan önce yapılan bir operasyonda Adana'nın imamı Ömer A.'ya gözaltı kararı vermiş ancak zanlının yurt dışına kaçtığı belirlenmişti. Bu operasyonda ise polis iki gün önce Adana'ya Naim S. isimli bir imamın atandığını belirleyerek onu yakalamak için Bursa'ya gitti. Polis burada yapılan operasyonda zanlıyı yakaladı. Adana'ya getirilen zanlının diğer 20 zanlı ile birlikte sorgusu devam ediyor.

Polisin 4 gün önce FETÖ'nün milli eğitim ayağına yaptığı ve 28 kişiyi gözaltına aldığı şahısların sorgusu ise hala devam ediyor.
 
Adana vali yardımcısı tutuklandı
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ'nün darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan Adana Vali Yardımcısı A.B, ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.  
Bu haber toplam 1,312 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Özel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber