Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Festival basan sanığa tahliye
12 Şubat 2016 / 18:28
Festival basan sanığa tahliye
Kebap ve Şalgam Festivali'ni basıp tüfekle havaya ateş edip, masalara vuran altı sanık, ilk kez mahkemeye çıktı.

Adana’da 'Kebap ve Şalgam Festivali'ni basıp pompalı tüfeklerle havaya ateş edip, masalara sopa ve döner bıçağı ile vuran biri tutuklu altı sanık, ilk kez mahkemeye çıktı. Tutuklu sanık ilk duruşmada tahliye oldu.


Seyhan ilçesi Ali Münif Yeğenağa Caddesi’nde geçen 12 Aralık’ta binlerce Adanalının ve şehir dışından gelenlerin katılımıyla düzenlenen Kebap ve Şalgam Festivalini, akraba olan Mehmet (36), Sadık (25), Ömer (31) ile Cumali P. (32) ile Hakan (26) ve Aykut Y. (23) bastı. Mehmet P. tüfekle rastgele ateş açarken, ellerinde bıçak ve pala olan diğer saldırganlar da tekme atarak festival alanındaki bazı masaları dağıttı.

Festivalde görevli sivil ve resmi polisler tarafından yakalanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Nöbetçi mahkemeye sevk edilen şüpheliler adli kontrolle serbest bırakıldı.
 
Soruşturmayı yürüten savcının itirazı üzerine yeniden yakalanan Mehmet P. tutuklandı.

Tutuklu sanık Mehmet P. ile tutuksuz 5 sanık, ‘halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ suçundan altı yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 25. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçunu kabul ettiğini belirten Mehmet P., “Cami yanında rakı içilmesi nedeniyle bu duruma kızdığım için bana ait av tüfeği ile olay yerine gidip ‘Ya Allah bismillah, Allahuekber’ deyip havaya üç el ateş ettim. Benim amacım insanları uyarmaktı. Herhangi bir kişiye zarar verme kastım yoktu” diye savunma yaptı. Diğer sanıklar da bıçak kullanmadıklarını sadece masaları devirdiklerini söyledi.

Hakim, tutuklu sanık Mehmet P.’nin tahliyesine ve sanıklar hakkındaki adli kontrol tedbirlerinin kaldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.
Bu haber toplam 327 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber