Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
FATİH Projesi Adana'da
18 Şubat 2014 / 14:28
FATİH Projesi Adana'da
FATİH Projesi kapsamında Adana'da çeşitli okullarda 2 bin 394 öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.

Eğitimde Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH) Projesi kapsamında Adana'da çeşitli okullarda 2 bin 394 öğrenci ve öğretmene tablet bilgisayar dağıtıldı.


Eğitimde FATİH Projesi kapsamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Türkiye genelinde eş zamanlı olarak tablet bilgisayar dağıtım töreni düzenlendi. Tören, tüm bölgelerden telekonferans yöntemiyle yayımlandı. Adana'da da 42 okulda 2 bin 394 tane 9. sınıf öğrencisi ve öğretmene Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un da katılımıyla tablet bilgisayar dağıtıldı.

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, merkez Sarıçam ilçesindeki Toki Sarıçam Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine tablet bilgisayar dağıttı. Görevlilerden, okula donatılan Bilgisayarlı Akıllı Tahta hakkında bilgi alan Vali Coş, öğrencilere yönelik “Öğrenciyken bilgisayar ne bilmiyorduk. Dünya değişiyor inşallah sizler de bu çağdaş teknolojinin en son imkanlarından istifade ederek kendinizi iyi yetiştirirsiniz geleceğimizin teminatı gençler olarak bizlerden sonra yüklendiğiniz görevlerde daha büyük başarılara imza atarsınız” dedi. Tabletini teslim alan öğrencilerden bir tanesi de Vali Coş ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ederek “Eğitimde çok ilerlediğimizin farkındayım. Bunun da karşılığını elbette ödeyeceğim” diye konuştu.

Proje kapsamında eğitimde yeni bir çağ atlandığını belirten Vali Coş, “Ülkemizin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefinde, eğitimde tarihi atılımlar gerçekleştirilmektedir. Eğitim ve öğretim metodunun yapısı köklü bir şekilde değişerek okullarımız daha modern bir hale geliyor” ifadelerini kullandı.
 Vali Coş, Adana'da 3 pilot okulda uygulanmaya başlanan “FATİH Projesi”nin genişleyerek devam ettiğine vurgu yaparak “Proje kapsamında 2012 yılı ve Eylül itibariyle 107 ortaöğretim okulunda, Donanım Altyapısı 'Etkileşimli Tahta, Doküman Kamera, Çok Fonksiyonlu Yazıcı' kurulumları tamamlanmış olup, okullarımıza bin 272 tablet PC dağıtımı yapılmıştır. Bunun dışında 107 ortaöğretim okulunda 2 bin 605 adet Etkileşimli Tahta, 108 Doküman Kamera ve Çok Fonksiyonlu Yazıcı kurulumu yapılmıştır. 107 okulumuzun 104 tanesinde Ağ Altyapısı kurulumları 2014 yılı Ocak ayı itibariyle tamamlanmıştır. Ayrıca Adana Erkek Lisesi, Adana Fen Lisesi ve Ceyhan Anadolu Lisesi tarihi bina olma özelliğinden dolayı altyapı çalışmaları Tabiat ve Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler neticesinde daha ileri bir tarihte yeniden değerlendirilecektir” şeklinde konuştu.

FATİH Projesi dahilinde 2. Faz Donanım ve Ağ Altyapısı kurulum işi ihalesinin yapıldığını söyleyen Vali Coş, il genelinde 309 okulda kurulumlar yapılacağını, öncelikli olarak 54 meslek lisesi ve ardından 255 ortaokula donanım ve ağ altyapısı kurulumlarının önümüzdeki günlerde başlanacağını açıkladı.
Bu haber toplam 894 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Eğitim  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber