Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Fabrikaları Kapanan İşçiler Oturma Eylemi Yaptı
22 Nisan 2015 / 10:02
Fabrikaları Kapanan İşçiler Oturma Eylemi Yaptı
Adana'nın Ceyhan ilçesinde İlbeyli Beyteks Tekstil Fabrikası'nın kapatılması sonucu işsiz kalan çalışanlar oturma eylemi yaptı.

Adana'nın Ceyhan ilçesinde İlbeyli Beyteks Tekstil Fabrikası'nın kapatılması sonucu işsiz kalan çalışanlar oturma eylemi yaptı.

Ceyhan'ın Kelemeti Mahallesi'nde bulunan İlbeyli Beyteks Fabrikası çalışanları 2 ay önce işlerinden ücretsiz izine gönderildiklerini hala bir haberin çıkmaması üzerine oturma eylemine başladıklarını bildirdiler. Oturma eylemine HDP Adana Milletvekillerinden Barış Karabıyık, Kader Duman, Turgay Bek de destek verdi. Milletvekili adayları oturma eylemine sonuna kadar destek vereceklerini ifade ederek emekçi kardeşlerinin her zaman yanlarında olduklarını belirttiler. İlbeyli Beyteks Fabrikası sahiplerinden Hasan İlbeyli ile de bir görüşme yapan HDP Adana Milletvekili Barış Karabıyık olayın en kısa zamanda halledileceği bilgisini vererek 8 Mayıs ta fabrikanın çalışmaya başlayacağını aktardı. Bu bilgi üzerine işçiler tepki gösterdi. Yönetimin 2 aydır kendilerini bu şekildeki açıklamalarıyla oyaladıklarını belirttiler. Bu açıklamaya inanmadıklarını fabrika açılacaksa bir an önce açılması ya da özlük haklarının verilmesini talep etti. Fabrika önünde yaklaşık 250 kişilik grup yapılan açıklamayı yetersiz bulup fabrika girişi önünde oturma eylemi yapmaya karar verdiler. Alınan karara HDP Adana Milletvekilleri de destek vererek işçilerle birlikte fabrika önünde oturmaya başladılar.
Barış Karabıyık, işçilerle yaptığı muhabbette kendisinin de bir Ceyhan vatandaşı olduğunu ve bu eyleme arkadaşlarıyla sonuna kadar destek vereceğini ifade etti.

Yaklaşık 6 bin kişinin ekmek kapısı olan İlbeyli Beytekstil yaklaşık 2 aydır kapalı. 41 yaşındaki Ümit Sarp, "7 yıldır burada çalışıyorum. İki aydır perişanız. Ev kiralarımızı ödemeyez olduk. Duysunlar artık sesimizi. Cebimizde bir milyon para kalmadı. Bakkala borç bankaya borç her şey üst üste yığıldı. Patronla görüşüyoruz. Ne zaman açacaksınız diyorum en kısa zamanda açacağız diyor başka bir şey demiyor. Ben eşimden ayrıldım. Geçim sıkıntısından dolayı. Eve para götüremezsen ne olacak. Hırsızlık mı yapak, ya işimizi versinler ya da önümüzü açsınlar.” ifadelerini kullandı.

Emekliliğine bir ay kala işsiz kaldığını, 30 bin lira da kredi borcu olduğunu belirten Meral Çıplak, "6 yıldır burada çalışıyorum. Emekliliğime de bir bile kalmadı. 27 gün kaldı. Babam bana 30 bin lira kredi çekti borçlandırma için. Şimdi bu parayı ben nasıl ödeyeceğim. Artık bu işe bir çözüm bulsunlar." şeklinde konuştu.

14 Şubat'ta kapatılan fabrikanın ne zaman açılacağı hakkında net bir açıklama yapılmadığından yakınan işçiler, bu konuda acil bir şeyler yapılmasını istiyor.

Bu haber toplam 483 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber