Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Eyüp Arın ilgisizlikten yakındı
07 Ekim 2015 / 19:30
Eyüp Arın ilgisizlikten yakındı
Adanaspor Teknik Direktörü Eyüp Arın, kentin köklü takımı Adanaspor'a olan ilgisizlikten yakındı.
 "Seçim öncesi Adanaspor’un şirket olduğunu bilmiyorlar mıydı?" diye soran Eyüp Arın, seçim bittikten sonra Adanaspor’un şirket olmasının bahane edildiğini söyledi.

"BU BİR KANDIRMACA"
Erciyes maçını 3-0 kazanarak puanını 11’e çıkaran Adanaspor’da milli maç arası sona erdi. Teknik Direktör Eyüp Arın, düzenlediği olağan basın toplantısında, Erciyes maçı sonrası basın toplantısındaki sözlerine açıklık getirdi ve "Seçim öncesi Adanaspor’un şirket olduğunu bilmiyorlar mıydı? Seçim bittikten ve bir yere geldikten sonra Adanaspor’un şirket olduğu gündeme getiriliyor. Bu bir kandırmacadır. Milli takıma bu kadar oyuncu veren Adanaspor’a en azından bir yer gösterilerek saha yapılmasını hak ediyor’ dedi.

"BAŞKANIMIZIN 3 TAKIMI BİRDEN BORÇSUZ YÖNETMESİ İNANILMAZ BİR BAŞARI"
Seçim öncesi çok vaatler yapıldığını ve bir çoğuna şahit olduğunu anımsatan Eyüp Arın, insanların yapamayacakları sözü vermemeleri gerektiğini ama bir söz verilmişse o sözün gerçekleşmesini istediğini söyledi.

Demirspor-Karabük maçını stadda izlediğini ve protokolü görünce üzüldüğünü dile getiren Arın,"Biz Adana olarak potansiyeli kaybetmişiz. Sadece insanların final maçında orada olmaması gerekir. Siyasiler her zaman takımların yanında ve yakınında olmaları gerekir. Bu işler seçim vaadiyle kandırılmasın ve bir yere geldikten sonra sözler unutulmasın" ifadelerini kullandı.

Adana’nın büyük bir potansiyeli olduğunu vurgulayan Teknik Direktör Eyüp Arın, Adanaspor’a yer göstermeleri halinde altyapı ile üst yapıyı bir araya getirecek tesisin Adanaspor kulübü tarafından yapılacağını belirterek,"A takımı yaşatmak gerçekten çok zor. Başkanımızın 3 takımı birden borçsuz götürmesi inanılmaz bir başarı. En büyük başarı bu. Bu insan nereye kadar bu işi götürecek. Şimdiden bunun planlamasını yapmalıyız. Bize destek olacaklar altyapımıza otobüs de verebilirler. Örneğin Temsa bunu çözebilir. Forma reklamı verebilirler" şeklinde konuştu.

Altyapının yaşadığı sıkıntıyı Ekim sonunda A takımın da yaşayacağını anlatan Eyüp Arın, Osman Yereşen Tesislerinin de bakıma alınacağını ve altyapı gibi 1 ay boyunca çalışacak saha arayacaklarını vurguladı.
 
Çatalan tesislerinin atıl durumda olduğunu ve yeniden masraf yapılması gerektiğini dile getiren Arın, Çatalan’ın masraflarının da çok yüksek olduğunu kaydetti. Adana dışında bir çok ilde inanılmaz tesisiler yapıldığını en son sezon başında bunu Afyon’da gördüklerini anımsatan Eyüp Arın, Adana’ya bakınca çok üzüldüğünü ifade etti.

"MİLLİ OLAN OYUNCULAR ADANASPOR'UN VE ALT YAPIMIZIN GURURU"
Milli takıma çok sayıda oyuncu verdiklerini ve bunda da altyapıda görev yapan hocaların katkısı olduğunu anlatan Arın beraber çalıştığı takım arkadaşları için şunları söyledi: 
"Milli olan oyuncular Adanaspor’un ve altyapımızın gururu. Bunu çok zor şartlarda gerçekleştirdik. Soyunma odamız yok, antrenman yapacak saha bulmakta zorlanırken bu başarı gerçekten çok önemli. Altyapıda emek veren Fuad Kınalı, Recep Aydemir, Ünsal Aka, Cem Hallaçeli, Ali Toprak, İsmail Akbaşlı, Serbay Yengel, Alper Yeşil, Hüseyin Avni Yüce, Serkan Bekiroğlu daha önce görev alan Altan Aksoy, Cem Kurtar, Feyzullah Küçük, Nevzat Karabulut, Volkan Bekiroğlu’yla beraberdik ve oyuncuların üzerinde hepsinin payları var. Futbol kulüplerinin olmazsa olmazı altyapı ve bu konudfa başkanımızın büyük isteği var. Sonuç da alıyoruz. Zor şartlarda oyuncu yetiştirmemiz hocalarımızın başarısı onların alın teri, başkanımızın destek vermesi ve oyuncularımızın yetenekleri ile bu imkansızlıkları yok ediyoruz. Bizim de bu çorbada tuzumuz varsa mutlu oluyoruz.’ Diyen Eyüp Arın,’Altyapıdan yetişenlerin hepsi Adanalı çocuklar. Bir tesis binlerce hayat demektir. Bu tesisi bize kazandıranları sırtımızda taşırız. Şimdi altyapıdan geliyorum çalışacak sahamız yok. Birilerini aradık ve yine rica ettik" dedi.

Son olarak takıma da değinen Arın, iyi bir hava yakadıklarını ama bunun abartılmaması gerektiğini söyledi. Ligin henüz yedinci haftasının geride kaldığını ve lige hafta hafta baktıklarını sözlerine ekleyen Eyüp Arın, şu ana kadar iyi gittiklerini, bunun devamını sağlamaya çaılaşacaklarını anlattı. 

Ergin Keleş’in önemli bir oyuncu olduğunu ve bu ligin en iyi forvetlerinden birisinin bünyelerinde barındırdıklarını kaydeden Eyüp Arın,"Ergin bu lig için çok değerli bir forvet" ifadesini kullandı.

 

Bu haber toplam 836 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Spor  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber