Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Espinoza'dan Sözlü'ye ziyaret
23 Nisan 2015 / 09:23
Espinoza'dan Sözlü'ye ziyaret
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yapılması planlanan ABD Konsolosluğu yeni binasının, mimari açıdan kente güzellik katacak bir şekilde yapılması gerektiğini söyledi.

ABD'nin Adana Konsolosu John Espinoza, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sözlü’yü ziyaret etti. Ziyareti, Adana’da inşa edilmesi planlanan yeni konsolosluk binasının yerinin belirlenmesi için ABD’den gelen heyetle birlikte gerçekleştiren Espinoza, Türkiye’yle ilişkilerini geliştirmek istediklerini ifade etti. Espinoza, “Bu dostluğa ve arkadaşlığa verdiğimiz önemi göstermenin en iyi yollarından biri de ABD Adana Konsolosluğunu çok güzel bir yerde kurmak. ABD’den gelen iş arkadaşlarımız bu konuda sizin yardımınızı bekliyor. Mr. Dubeck ve Mr. Pearce şu anda bunun için Adana’dalar. 1 hafta kalacaklar” dedi.

“ÇÖZÜM BULACAĞIZ”
Başkan Sözlü, konsolosluk binasının yerinin belirlenmesi amacıyla Adana’ya gelen Pearce ve Dubeck’le görüş alışverişinde bulunan ve yer konusunun kısa sürede çözüleceğine inandığını belirterek, “Şehrimizdeki her türlü yapılaşma faaliyeti bizi doğrudan ilgilendiriyor. Bölgede çok köklü bir konsolosluk geçmişi olan Amerika’nın, yeni bir konsolosluk yeriyle ilgili talebini zaten bize John Espinoza iletmişti. Arkadaşlarımızın bu konuda hazırladığı alternatifler var. Bunlardan siz de haberdarsınızdır. İnşallah, hukuken de uygun olan bir yerde, ABD Konsolosluğunun Adana’da yeni bir hizmet binasında faaliyet göstermesini arzu ediyoruz. Çok geciktirmemek üzere bir çözüm bulacağımızı ümit ediyorum. Yeni binanın mimari açıdan da şehre güzellik katacak bir yapı olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

“100 YIL HİZMET VERECEK BİR BİNA PLANLIYORUZ”
Dubeck ise belediyenin konuyla ilgili yaptığı hazırlık çalışmalarından etkilendiklerini kaydederek, “Hazırlıklardan çok etkilendik. Bizim için ön plana çıkan bazı yerler var. Adana’dan ayrılmadan önce seçenekleri azaltmak istiyoruz. Desteğini bizden esirgemeyen personelinizle birlikte beraber çalışacağız. Uzun vadeli bir proje olacağı için yer seçiminde titiz davranmaya çalışıyoruz. Proje yerel ekonomiye de katkı koyacak. Kontratlar yapılacak ve bunların bir kısmını yerel firmalara vermeyi planlıyoruz. Gözlemlerimize göre, dünyada konsolosluk binası inşa ettiğimiz yerlerin çevresi ve çehresi hızla değişiyor. Önümüzdeki 100 yıl boyunca hizmet verecek bir bina olmasını planlıyoruz. Yeni bina, ihtiyaçları karşılayacak olmasının yanı sıra, estetik açıdan da göze çarpacak bir yapıda inşa edilecek” diye konuştu.

Bu haber toplam 247 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber