Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Eşi intihar eden kocaya hapis istemi
14 Nisan 2015 / 16:03
Eşi intihar eden kocaya hapis istemi
Eşinden şikayetçi olan, ardından da intihar eden genç kadının kocası hakkında, 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Adana'da eşinden şiddet gördüğü iddiasıyla önce polis merkezine giderek şikayetçi olan, ardından da intihar eden genç kadının kocası hakkında, 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.


Mustafa Ş. (25) ile evlenen Tuba Ş. (19), iddiaya göre evlendikten 5 ay sonra eşinden şiddet görmeye başladı. Genç kadın, bunun üzerine 23 Mart'ta Seyhan ilçesindeki Denizli Polis Merkezi'ne giderek eşi Mustafa Ş.’den şikayetçi oldu. Tuba Ş., ardından da aynı mahallede oturan ailesinin evine döndü.
"Başıma bir iş gelirse sorumlusu eşim Mustafa ve ailesidir" diyen genç kadın gece saat 01.00 sıralarında oturdukları apartmanın 7. katındaki evlerinin balkonundan atladı. Tek katlı iş yerinin üstüne düşen Tuba Ş., ağır yaralı olarak götürüldüğü hastanede yapılan müdahaleye rağmen hayatını kaybetti.

Tuba Ş.'nin ailesi, kızlarını 5 aydır göremediklerini, eşinin ona ailesiyle birlikte şiddet uyguladığını öne sürdü. Tutuklanan Mustafa Ş. ise “Aramızda tartışma çıktı. Tuba bana bıçak çekti. Ben üzerine doğru yürüyünce bıçağı kendi boğazına dayadı. Daha sonra odaya giderek bilgisayarı, abajurları kırdı. Gitmek istedi, ancak intihar eder endişesiyle bırakmadım. Daha sonra polisler geldi. Tuba benden şikayetçi olmayıp kadın sığınma evine gideceğini söyleyince, polisler beni bıraktı Tuba'yı götürdü. Eşim ailesinden baskı görüyordu. Bu sebepten dolayı evlenmeden önce yaklaşık 1.5 ay kadar da bizde kaldı” diye kendini savundu.

Olayla ilgili soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Mustafa Ş. hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, silahla tehdit, başkasını intihara yönlendirme halinde intiharın gerçekleşmesi, hakaret' suçlarından 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle Adana 23. Asliye Ceza Mahkemesi'ne dava açtı. Mustafa Ş. önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.
Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Yaşam  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber