Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
 Eş katili kocaya 'sadakatsizlik' indirimi
10 Nisan 2015 / 16:28
Eş katili kocaya 'sadakatsizlik' indirimi
Adana'da 4 yıl önce boşanmak isteyen eşini başına 4 el ateş ederek öldüren koca
Adana'da 4 yıl önce boşanmak isteyen eşini başına 4 el ateş ederek öldüren koca, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay, kadının sadakat yükümlülüğüne aykırı davrandığını dikkate alıp, sanık hakkında 'tahrik hükümlerinin uygulanması gerekir' diyerek kararı bozdu. 
 
22 Ağustos 2011'de meydana gelen olayda, Mehmet Köseoğlu (33), kendisine boşanma davası açıp evi terk eden eşi 2 çocuk annesi Ezgi Köseoğlu'nu (22), çıkan tartışma sonucunda tabancayla başına 4 el ateş edip öldürdü. Olaydan sonra kaçan Köseoğlu, bir hafta sonra yakalandı.
 
Eşini 'kasten öldürme' suçundan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mehmet Köseoğlu, cezasında tahrik ve iyi hal indirimi uygulamayarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.
 
İtiraz üzerine dosyayı görüşen Yargıtay 1. Ceza Dairesi, yerel mahkemenin sanık hakkında verdiği ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası kararını bozdu. Yargıtay, Ezgi Köseoğlu'nun boşanma davası açıp ayrı yaşadığı süreçte soruşturma aşamasında ifade veren tanık Ö.Ç. ile ilişki yaşadığını belirtti ve kararında şu görüşlere yer verdi:
"Her ne kadar maktule olay tarihinden önce aralarında şiddetli geçimsizlik nedeniyle sanık aleyhine boşanma davası açmış ve fiilen kendisinden ayrı yaşamaya başlamış olsa da, boşanma kararı verilerek kesinleşinceye kadar maktulenin resmi nikahlı eşi olan sanığa karşı sadakat yükümlülüğünün devam ettiği ve bu yükümlülüğün fiilen ayrı yaşanılan dönemde ihlalinden oluşan haksız tahrik teşkil eden davranışların ulaştığı boyut dikkate alınarak cezadan asgari oranda indirim yapılması gerektiğinin gözetilmemesi, bozmayı gerektirmiştir."
 
Yargıtay'ın bozma kararının ardından duruşma 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görüldü. Cinayeti işlediğini kabul eden Mehmet Köseoğlu, "Meşru müdafaa altında işledim. Meşru müdafaada ceza yoktur" dedi. Müşteki avukatları ise "Kadın cinayetlerinin arttığı bu tür ortamda mahkemenin önceki kararında diretmesini talep ediyoruz" dedi. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
Bu haber toplam 406 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber