Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Ertuğrul Kürkçü: Bu darbe girişimi değil tiyatro
28 Temmuz 2016 / 16:45
Ertuğrul Kürkçü: Bu darbe girişimi değil tiyatro
Darbe girişimine senaryo diyen Ertuğrul Kürkçü, daha önce bir yapılan çalışmayla tankın altına atlanabileceğini söyledi.

DP İzmir Milletvekili ErtuğrulKürkçü, Fethullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki askeridarbe girişimine ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP'Lİ VEKİL TİYATRO DEDİ

PKK medyasına konuşan Kürkçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla meydanlara inenler arasında örgütlerin olduğunu iddia etti.

Darbe girişimi sırasında; Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te oluşu ve Başbakan Yıldırım'ın Ankara'da olmayışı üzerinden hain girişimi 'tiyatro' olarak değerlendiren HDP'li Kürkçü, tankların karşısında dimdik duranlar hakkında skandal ifadeler kullandı.

İNSANLARIN TANKLARIN ÖNÜNE ATLAMASI..

Ertuğrul Kürkçü, daha önce yapılacak bir çalışmayla insanların tankların altına atlamasının mümkün olabileceği iddiasında bulundu.

HDP'li Kürkçü, şunları söyledi; "İnsanların kendilerini tankların altına atması için maddi olmayan sebepler gerekir.  Ancak öte yandan, AKP’nin bir darbe bastırma sürecini başından beri planlamış olduğu doğruysa, önceden bunun simülasyonunun yapılmış olduğunu da söyleyebiliriz.

Tayyip Erdoğan’ın alelacele, mutlaka bir kanal bularak sokaklara çıkılması yönündeki telkini yapmak için çırpınmış olması, bizzat darbe simülasyonunun parçasıdır. “Böyle bir durumda reis bizzat çağrı yapmadıkça sokaklara dökülünmeyecektir” veya “Bizzat reis çağrı yaptığında sokağa çıkılacaktır” gibi bir arka planının olması gerekir ki, karşı koyma hareketi zaten o noktadan sonra başlamıştı. AKP’nin darbe karşıtı bir hazırlığı yoksa, kitlenin bu kadar hızlı organize olabileceğini düşünmek için ben bir neden göremiyorum."

Bu haber toplam 522 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber