Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Erdinç mi, Bulut mu, Öztok mu?
28 Eylül 2015 / 08:41
Erdinç mi, Bulut mu, Öztok mu?
Bu 3 önemli isimden sadece 1’i milletvekili seçilecek

Adana’da CHP’nin 5, MHP’nin de 4’üncü sıra adayının değişmesi AK Parti’nin 5’inci sıra adayını zora soktu. Seçmen üzerinde etkisi olan Bulut ve Öztok’un aday gösterilmesi, AK Parti’nin 5’inci sıra adayını fazlasıyla tehdit ediyor.

CHP VE MHP’DE DEĞİŞİKLİK

7 Haziran seçimlerinde Adana’dan AK Parti 5, CHP 4, MHP 3 ve HDP de 2 milletvekili çıkarmıştı. 1 Kasım seçimleri aday listesinde AK Parti’de Mehmet Şükrü Erdinç sıralamadaki yerini korurken, CHP Mustafa Kemal Özen’in yerine il eski başkanı Burhanettin Bulut’u, MHP de Abdulkadir Yuvalı’nın yerine Cahit Öztok’u aday gösterdi.

SİYASİ DENGELER DEĞİŞTİ

CHP ve MHP’nin aday listesinde yaptığı bu değişikliğin Adana’da dengeleri değiştirdiği ifade ediliyor. Çok fazla tanınmayan ve 7 Haziran’da kontenjan adaylığı sürpriz olarak kabul edilen Mustafa Kemal Özen’in yerine kısa süren il başkanlığı döneminde adından sıkça söz ettiren Burhanettin Bulut’un aday gösterilmesi CHP için avantaj kabul ediliyor.

MHP 4’Ü ZORLAYACAK

Aynı değerlendirme MHP’nin 4’üncü sıra adayı Cahit Öztok için de yapılıyor. Adı siyaset sahnesinde çok duyulmayan Abdulkadir Yuvalı yerine Cahit Öztok’un aday olmasının MHP’yi 4 milletvekilliğine taşıyabileceği yorumları yapılıyor. Cahit Öztok’un popüler ve sevilen bir isim olması MHP’nin 4’ü zorlayacağını gösteriyor.

MECLİSE KİM GİDECEK?

HDP’nin Adana’da yine 2 milletvekili çıkaracağı varsayıldığında 1 Kasım seçimlerinde Mehmet Şükrü Erdinç, Burhanettin Bulut ve Cahit Öztok’dan ikisinin Ankara’ya gidemeyeceği görülüyor. Hangisinin vekil seçileceği partilerinin çalışmaları kadar kendi bireysel performanslarına da bağlı. Kimin meclise gireceğine 1 Kasım’da seçmen karar verecek.

kaynak : adanamedya

Bu haber toplam 963 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Siyaset  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber