Çok Okunanlar
Karakter boyutu :  20 Punto18 Punto16 Punto14 Punto
Engelsiz Bir Seyhan İçin İlk Adım Atıldı
13 Temmuz 2014 / 13:52
Engelsiz Bir Seyhan İçin İlk Adım Atıldı
Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından organize edilen ve Sabancı Vakfı desteği ile yürütülen "Genç Bank Projesi" ile Seyhan Belediyesi Hizmet Binası ve bağılı SEYMER'lerin erişilebilirlik raporu hazırlanıyor.

oplum Gönüllüleri Vakfı tarafından organize edilen ve Sabancı Vakfı desteği ile yürütülen "Genç Bank Projesi" ile Seyhan Belediyesi Hizmet Binası ve bağılı SEYMER'lerin erişilebilirlik raporu hazırlanıyor. Proje ile engelli vatandaşların ihtiyaçları doğrultusunda binalar engelsiz hale dönüştürülecek

Proje kapsamında öncelikli olarak Seyhan Belediyesi hizmet binası engelsiz hale getirilecek. Hazırlanacak rapor doğrultusunda binalar engelsiz hale dönüştürülecek. Bu işlemler ise projenin Adana sorumlusu Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yapılacak.

Proje, Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından organize edilirken, Sabancı Vakfı desteği ile yürütülüyor. Projenin Adana'da sorumluluğunu ise Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü yapıyor. Kulüp üyelerinden oluşan "Engel Dedektifleri" ise çalışmalarına başladı. Ekip, ilk olarak SeyhanBelediyesi hizmet binasını inceledi. Tuvalet, asansör koridor ve engelli rampalarının standartlarını inceleyen ekip buralara ile ilgili erişebilirlik raporu hazırlandı.

ENGELLER KALDIRILACAK

Proje ile ilgili bilgi veren Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, amaçlarının engelleri kaldırmak olduğunu söyledi. Karadoğan, "Toplum Gönüllüleri Vakfı tarafından yürütülen ve bizim Genç Engelliler Spor Kulübü olarak Adana yürütücülüğünü yaptığımız "Genç Bank Projesi" kapsamında Seyhan Belediyesi ve Seyhan Belediyesi'ne bağlı 11 meslek edindirme merkezi SEYMER'in erişilebilirlik raporunu hazırlıyoruz. Bu rapor doğrultusunda Seyhan Belediyesi hizmet binasında ve bağlı SEYMER'lerdeki engeller kaldırılarak engelli vatandaşlarında binaları diğer vatandaşlar gibi sağlıklı biçimde kullanmasını hedefleniyor" şeklinde konuştu.

Binaların yapılırken engelli vatandaşların göz ardı edildiğini belirten Genç Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan, projenin diğer belediyelere de örnek olması gerektiğini söyledi. Karadoğan, "SeyhanBelediyesi ile birlikte burada yapılan çalışmaların diğer belediyelere örnek olacağını düşünüyoruz. Büyük binalar yapılırken engellilerin erişilebilirliği düşünülerek yapılmıyor. "Genç Bank Projesi" de bizim için bir şans oldu" ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 295 defa okunmuştur
Kalan Karekter Sayısı : 500
Adana Güncel  => Diğer Haberler
Sitemizdeki yazı ve resimlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
AmdYazılım
Güneydoğu Haber